Ga naar de inhoud

Nieuw monumentaal kunstwerk van Nadim Karam zoekt een plek

In Talk of the town bespreekt Vers Beton wekelijks iets dat speelt in de stad. Deze week: de stad krijgt er een acht meter hoog kunstwerk bij van de beroemde Libanese kunstenaar Nadim Karam, die een bijzondere band met Rotterdam heeft.

Vers Beton – Joep Brouwer – Talk of the town – 3 – 2022
beeld: Joep Brouwer

“Hier had mijn kunstwerk moeten komen”, zegt Nadim Karam met een twinkeling in zijn ogen. Hij staat voor de hoofdingang van het Erasmus MC en wijst naar het plein bij de spoedeisende hulp. “Helaas ontdekte het EMC te laat dat er kabels en buizen in de grond liggen, waardoor we op zoek moeten naar een nieuwe locatie in de omgeving”. 

De Libanese architect en beeldend kunstenaar was in 2022 een van de zestien kandidaten voor een nieuw, monumentaal kunstwerk bij de entree van het ziekenhuis. Zijn voorstel Pop Up Bubbles won de competitie die was uitgeschreven door de kunstcommissie van het EMC. Zijn roestvrijstalen sculptuur, of liever een installatie, is een bijna acht meter hoge stapeling van transparante en soms beweegbare “luchtbellen”, waarin twintig dromen van mensen zijn verbeeld. Iedere luchtbel omvat een personage dat model staat voor een verhaal en een levensstijl. Zo is daar de verstrooide Trypto, het verlegen meisje Wildföhn, de puzzelmaker Mecha Kucha en de skater Verderop

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Wat zijn de belangrijkste opgaven en waar liggen kansen voor samenwerking? Samen met presentator Riek Bakker praten ze over de ruimtelijke inrichting van Nederland.

  Venue: Nieuwe Instituut
  Datum:
 • Hoe ben jij onderdeel van de natuur in deze stad? Kom mee filosoferen met een goed glas wijn alsof je om 1 uur ’s nachts nog ergens aan de keukentafel zit.

  Venue: OASE Rotterdam
  Datum:
 • Van 27 maart t/m 2 april 2023 zal op vijf locaties verspreid door Rotterdam kunst van wereldformaat te zien zijn.

  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam