Ga naar de inhoud

Nieuw monumentaal kunstwerk van Nadim Karam zoekt een plek

In Talk of the town bespreekt Vers Beton wekelijks iets dat speelt in de stad. Deze week: de stad krijgt er een acht meter hoog kunstwerk bij van de beroemde Libanese kunstenaar Nadim Karam, die een bijzondere band met Rotterdam heeft.

Vers Beton – Joep Brouwer – Talk of the town – 3 – 2022
beeld: Joep Brouwer

“Hier had mijn kunstwerk moeten komen”, zegt Nadim Karam met een twinkeling in zijn ogen. Hij staat voor de hoofdingang van het Erasmus MC en wijst naar het plein bij de spoedeisende hulp. “Helaas ontdekte het EMC te laat dat er kabels en buizen in de grond liggen, waardoor we op zoek moeten naar een nieuwe locatie in de omgeving”. 

De Libanese architect en beeldend kunstenaar was in 2022 een van de zestien kandidaten voor een nieuw, monumentaal kunstwerk bij de entree van het ziekenhuis. Zijn voorstel Pop Up Bubbles won de competitie die was uitgeschreven door de kunstcommissie van het EMC. Zijn roestvrijstalen sculptuur, of liever een installatie, is een bijna acht meter hoge stapeling van transparante en soms beweegbare “luchtbellen”, waarin twintig dromen van mensen zijn verbeeld. Iedere luchtbel omvat een personage dat model staat voor een verhaal en een levensstijl. Zo is daar de verstrooide Trypto, het verlegen meisje Wildföhn, de puzzelmaker Mecha Kucha en de skater Verderop

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures