Ga naar de inhoud

Rotterdamse initiatieven voor Turkije en Syrië waar jij aan kan bijdragen

Een knipbeurt, een veiling of een benefietconcert. In Rotterdam zetten allerlei mensen en organisaties zich op hun eigen manier in om de slachtoffers van de aardbevingsramp in Turkije en Syrië te steunen. Welke initiatieven zijn er en waar kan jij deze week nog aan meedoen of doneren?

beeld: Seb Ikso

1. Bezoek de veiling van werk uit het Wijkpaleis

Het Wijkpaleis houdt een eigen veiling van werk uit het buurthuis, tijdens de aanschuifmaaltijd donderdagavond. De ondernemers die in het Wijkpaleis gevestigd zijn,hebben verschillende donaties gedaan waar je deze avond op kan bieden. Zo schenkt zangeres Katharina Grippaldi een zangles van 45 minuten, kun je een tas van de Rotterdamse haven bemachtigen en nog veel meer. Het Wijkpaleis verzorgt wekelijks maaltijden waar je kan aanschuiven, deze keer staat in het teken van de aardbevingsslachtoffers. De opbrengst van de veiling gaat direct naar Giro 555. 

Wat: veiling van werk van makers uit het wijkpaleis
Waar: Wijkpaleis, Claes de Vrieselaan 72
Wanneer: donderdag 16 februari tijdens de aanschuifmaaltijd van 18:00 tot 20:00u. 

2. Koop een ticket voor het benefietconcert in de Doelen

In concertzaal De Doelen zorgen artiesten voor een muzikaal programma waar jij live bij kan zijn om zo vrijdagavond jouw steentje bij te dragen. Met optredens van onder andere Kovacs, Naaz en initiatiefnemer Merel Polat is deze avond goed gevuld. De opbrengsten van de concerten gaan naar Giro 555. Via de website van De Doelen kan je een ticket verkrijgen. Ook als je niet kan komen, draag je bij door een kaartje te kopen. 

Wat: Benefietconcert voor slachtoffers van de aardbevingsramp
Waar: concertzaal De Doelen, Schouwburgplein 50
Wanneer: vrijdag 17 februari vanaf 20:30u 

3. Een knipbeurt of een broodje kopen in het Experience College Rotterdam

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Wat zijn de belangrijkste opgaven en waar liggen kansen voor samenwerking? Samen met presentator Riek Bakker praten ze over de ruimtelijke inrichting van Nederland.

  Venue: Nieuwe Instituut
  Datum:
 • Hoe ben jij onderdeel van de natuur in deze stad? Kom mee filosoferen met een goed glas wijn alsof je om 1 uur ’s nachts nog ergens aan de keukentafel zit.

  Venue: OASE Rotterdam
  Datum:
 • Van 27 maart t/m 2 april 2023 zal op vijf locaties verspreid door Rotterdam kunst van wereldformaat te zien zijn.

  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam