Ga naar de inhoud

Hoe de kleine Cultuurcampus in Feijenoord een voorbeeld voor Europa wordt — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Waar de Cultuurcampus op Zuid nog jaren op zich laat wachten, moet het minder bekende zusje, Cultuurcampus Putselaan, al in 2024 opengaan. Aimée Dabekaussen sprak Janpier Brands, manager voor Codarts en Willem de Kooning Academie, over innovatief leren en polarisatie tegengaan dankzij Europees geld. 

Beeld: Willem de Kam

Veel mensen hebben inmiddels gehoord over de grootse plannen rondom de Cultuurcampus op Zuid. Maar wat minder Rotterdammers weten is dat dit omvangrijke project, dat pas na 2030 werkelijkheid gaat worden, een kleiner zusje heeft: de Cultuurcampus Putselaan. Waar voor ‘de grote Cultuurcampus’ de speculaties over de locatie nog over en weer vliegen, heeft Cultuurcampus Putselaan – zoals de naam doet vermoeden – al een locatie, een grote Europese subsidie en een verwachte startdatum in 2024 weten te bevestigen. 

Europa aan de Putselaan

In Feijenoord, op de grens van de Afrikaanderbuurt en Bloemhof, vind je aan de Putselaan 178 een negentiende-eeuws schoolgebouw: de St. Louisschool. Het pand uit 1927 diende diverse doeleinden: als basisschool, als klooster, later als werkruimtes en woningen. Met een renovatie in het verschiet moet het gebouw in 2024 toegankelijk zijn als Cultuurcampus. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam