Ga naar de inhoud

MONO’s closing party liet zien hoe de klager regeert

Talk of the town

In Talk of the town bespreekt Vers Beton wekelijks iets dat speelt in de stad. Deze week: het closing weekend van MONO was er een voor in de boeken, maar laat ook zien waarom er alleen maar plekken verdwijnen in het Rotterdamse nachtleven.

Beeld: Joep Brouwer

“Rotterdam is een schimmelstad. Je ziet het niet, maar ondergronds borrelt er altijd iets. Af en toe komt er iets op en sterft er iets af. Maar uiteindelijk overleven schimmels alles, zelfs Aboutaleb”, zegt een jonge gast terwijl hij lachend een fles Red Label uit zijn binnenzak haalt. 

We staan voor MONO, de club die na dit weekend na zeven jaar haar deuren sluit. Althans, MONO zoals we haar kennen zal stoppen: “artistiek gezien zal er een nieuwe wind gaan waaien”, aldus voormalig curator en programmeur Linder Purperhart. Die nieuwe wind is muzikant en programmeur Mitchel Sam-Sin die het pand aan de Vijverhofstraat zal gaan leiden. Hij neemt het stokje over van creatief directeur Shirin Mirachor. Op zich veelbelovend en een frisse wind is altijd goed, maar de sluiting van MONO voelt voor veel Rotterdamse nachtdieren als een aderlating. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Hoe Millennials en Gen-Z de kunstmarkt gaan veranderen

  • Kunst en Cultuur

  Millennials en Gen-Z zijn de nieuwe generatie kunstkopers. Ze zijn niet vermogend, maar dat geeft niet: ze gaan voor betaalbare kunst, online. Jonasz Dekkers sprak met een ondernemer die samen met een compagnon deze affordable art aan de man brengt en opkomende kunstenaars naar een hoger plan wil tillen.

 • Festivals in Rotterdam: “Er blijft altijd een dilemma tussen rust en reuring’’

  • Kunst en Cultuur

  Duizenden uitzinnig dansende mensen, culinair genot bij foodtrucks of culturele verrijking op De Parade: festivals brengen levendigheid in de stad. Tegelijkertijd nemen ze de publieke ruimte in. Zoals op pleinen en parken waar bewoners ontspannen of de hond uitlaten. Van wie is de publieke ruimte?

 • De Boijmans-tentoonstelling in het Rijksmuseum is een bliksemafleider voor wat er speelt in Rotterdam

  • Kunst en Cultuur

  In een speciale tentoonstelling in het Rijksmuseum zijn maar liefst negentig werken te zien uit de Boijmans-collectie. Lindy Kuit nam een kijkje: “In het licht van de verbouwingsperikelen is de tentoonstelling in het Rijksmuseum bijna profetisch.”

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam