Ga naar de inhoud

MONO’s closing party liet zien hoe de klager regeert

Talk of the town

In Talk of the town bespreekt Vers Beton wekelijks iets dat speelt in de stad. Deze week: het closing weekend van MONO was er een voor in de boeken, maar laat ook zien waarom er alleen maar plekken verdwijnen in het Rotterdamse nachtleven.

Beeld: Joep Brouwer

“Rotterdam is een schimmelstad. Je ziet het niet, maar ondergronds borrelt er altijd iets. Af en toe komt er iets op en sterft er iets af. Maar uiteindelijk overleven schimmels alles, zelfs Aboutaleb”, zegt een jonge gast terwijl hij lachend een fles Red Label uit zijn binnenzak haalt. 

We staan voor MONO, de club die na dit weekend na zeven jaar haar deuren sluit. Althans, MONO zoals we haar kennen zal stoppen: “artistiek gezien zal er een nieuwe wind gaan waaien”, aldus voormalig curator en programmeur Linder Purperhart. Die nieuwe wind is muzikant en programmeur Mitchel Sam-Sin die het pand aan de Vijverhofstraat zal gaan leiden. Hij neemt het stokje over van creatief directeur Shirin Mirachor. Op zich veelbelovend en een frisse wind is altijd goed, maar de sluiting van MONO voelt voor veel Rotterdamse nachtdieren als een aderlating. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Wat zijn de belangrijkste opgaven en waar liggen kansen voor samenwerking? Samen met presentator Riek Bakker praten ze over de ruimtelijke inrichting van Nederland.

  Venue: Nieuwe Instituut
  Datum:
 • Hoe ben jij onderdeel van de natuur in deze stad? Kom mee filosoferen met een goed glas wijn alsof je om 1 uur ’s nachts nog ergens aan de keukentafel zit.

  Venue: OASE Rotterdam
  Datum:
 • Van 27 maart t/m 2 april 2023 zal op vijf locaties verspreid door Rotterdam kunst van wereldformaat te zien zijn.

  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam