Ga naar de inhoud

Ode aan de feministische stripheldin

Talk of the town

In Talk of the town bespreekt Vers Beton wekelijks iets dat speelt in de stad. Deze week: bij stripwinkel Yendor aan de Hoogstraat is het langverwachte laatste deel van stripheldin Isabelle Avondrood meteen uitverkocht. Siebe Thissen begrijpt wel waarom. 

Beeld: Joep Brouwer

Op een koude winterdag, in de eerste week van februari, meldde ik me in stripwinkel Yendor in de Korte Hoogstraat. ‘Wat! Uitverkocht? Nu al? Maar het boek is net uit!’, stamelde ik teleurgesteld. 

Er is geen winkel waar ik zo graag kom als Yendor – het heiligdom van stripfanaat Richard Kennepohl. Als kleuter verslond ik al het weekblad Sjors dat in beduimelde staat werd doorgespeeld door onze buren nadat ze de exemplaren hadden gelezen. Mijn vroegste helden waren Kuifje en Baard & Kale (waarvan ik alle albums verzamelde), totdat ik in aanraking kwam met obscure tijdschriften als De Vrije Balloen en Anarchy Comics (met prachtige omslagen van Peter Pontiac). Zo ontlook een belangstelling voor serieuze strips en graphic novels, maar bleef ik stiekem ook Batman-comics lezen. Kunstenaar en illustrator Theo Seesing, organisator van het onvolprezen Rotterdamse Cross Comix-festival, noemt gasten zoals ik ‘stripgekkies’. Vooruit dan.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures