Ga naar de inhoud

Ode aan de feministische stripheldin

Talk of the town

In Talk of the town bespreekt Vers Beton wekelijks iets dat speelt in de stad. Deze week: bij stripwinkel Yendor aan de Hoogstraat is het langverwachte laatste deel van stripheldin Isabelle Avondrood meteen uitverkocht. Siebe Thissen begrijpt wel waarom. 

Beeld: Joep Brouwer

Op een koude winterdag, in de eerste week van februari, meldde ik me in stripwinkel Yendor in de Korte Hoogstraat. ‘Wat! Uitverkocht? Nu al? Maar het boek is net uit!’, stamelde ik teleurgesteld. 

Er is geen winkel waar ik zo graag kom als Yendor – het heiligdom van stripfanaat Richard Kennepohl. Als kleuter verslond ik al het weekblad Sjors dat in beduimelde staat werd doorgespeeld door onze buren nadat ze de exemplaren hadden gelezen. Mijn vroegste helden waren Kuifje en Baard & Kale (waarvan ik alle albums verzamelde), totdat ik in aanraking kwam met obscure tijdschriften als De Vrije Balloen en Anarchy Comics (met prachtige omslagen van Peter Pontiac). Zo ontlook een belangstelling voor serieuze strips en graphic novels, maar bleef ik stiekem ook Batman-comics lezen. Kunstenaar en illustrator Theo Seesing, organisator van het onvolprezen Rotterdamse Cross Comix-festival, noemt gasten zoals ik ‘stripgekkies’. Vooruit dan.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam