Ga naar de inhoud

Winterfestival voor ‘gelijkgestemden’ van Isa Kriens en Jorn Luka: “Het lijkt hier wel de huishoudbeurs”  — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Reportage

Onder de naam That’s the Spirit organiseerden maatschappijsceptici Isa Kriens en Jorn Luka recent een Winterfestival in Weelde waar ‘gelijkgestemden’ elkaar konden ontmoeten. Redacteur Sharyfah Bhageloe en fotograaf Salih Kiliç spraken er met bezoekers. “Mensen zijn allemaal op hetzelfde level. Het klikt allemaal gewoon.”

Beeld: Salih Kiliç

Skip news, watch life – dat is het motto van That’s the Spirit. Deze organisatie richt zich op “evenementen organiseren die het vertrouwen in onszelf en de toekomst verankeren”, zoals oprichters Isa Kriens en Jorn Luka op hun website vermelden. Zo organiseerden ze verschillende strandfeesten in Scheveningen en Bloemendaal en een avond in Ahoy met allerlei sprekers. Bij dat laatste event waren er bijna 4000 bezoekers. “Zweverig en keiharde maatschappijkritiek ineen”, beschreef Paul Verspeek de sfeer van het event waar ook antisemitische sprekers optraden, in een reportage voor Rijnmond.

Wie zijn de oprichters van That’s the Spirit? Isa Kriens was jurist bij de gemeente Rotterdam maar gaf van de ene op de andere dag haar baan op. Op haar website zegt ze dat ze tijdens de coronapandemie is ontwaakt. “Ik ben anders gaan kijken, door de coronawet. Ik ben gaan zien.” Tijdens de pandemie werd ze actief als aanjager van de Moederhart-beweging waarmee ze zich verzette tegen vaccinaties.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures