Ga naar de inhoud

Winterfestival voor ‘gelijkgestemden’ van Isa Kriens en Jorn Luka: “Het lijkt hier wel de huishoudbeurs”  — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Reportage

Onder de naam That’s the Spirit organiseerden maatschappijsceptici Isa Kriens en Jorn Luka recent een Winterfestival in Weelde waar ‘gelijkgestemden’ elkaar konden ontmoeten. Redacteur Sharyfah Bhageloe en fotograaf Salih Kiliç spraken er met bezoekers. “Mensen zijn allemaal op hetzelfde level. Het klikt allemaal gewoon.”

Beeld: Salih Kiliç

Skip news, watch life – dat is het motto van That’s the Spirit. Deze organisatie richt zich op “evenementen organiseren die het vertrouwen in onszelf en de toekomst verankeren”, zoals oprichters Isa Kriens en Jorn Luka op hun website vermelden. Zo organiseerden ze verschillende strandfeesten in Scheveningen en Bloemendaal en een avond in Ahoy met allerlei sprekers. Bij dat laatste event waren er bijna 4000 bezoekers. “Zweverig en keiharde maatschappijkritiek ineen”, beschreef Paul Verspeek de sfeer van het event waar ook antisemitische sprekers optraden, in een reportage voor Rijnmond.

Wie zijn de oprichters van That’s the Spirit? Isa Kriens was jurist bij de gemeente Rotterdam maar gaf van de ene op de andere dag haar baan op. Op haar website zegt ze dat ze tijdens de coronapandemie is ontwaakt. “Ik ben anders gaan kijken, door de coronawet. Ik ben gaan zien.” Tijdens de pandemie werd ze actief als aanjager van de Moederhart-beweging waarmee ze zich verzette tegen vaccinaties.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Wat zijn de belangrijkste opgaven en waar liggen kansen voor samenwerking? Samen met presentator Riek Bakker praten ze over de ruimtelijke inrichting van Nederland.

  Venue: Nieuwe Instituut
  Datum:
 • Hoe ben jij onderdeel van de natuur in deze stad? Kom mee filosoferen met een goed glas wijn alsof je om 1 uur ’s nachts nog ergens aan de keukentafel zit.

  Venue: OASE Rotterdam
  Datum:
 • Van 27 maart t/m 2 april 2023 zal op vijf locaties verspreid door Rotterdam kunst van wereldformaat te zien zijn.

  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam