Ga naar de inhoud

Gemeente Rotterdam moet niet langer samenwerken met veroordeelde bewindvoerders

Opinie

Onder de bewindvoerders waar de gemeente mee samenwerkt, zitten malafide bedrijven, ziet raadslid Sarah Reitema. “De schuldenindustrie verdient zonder behoorlijk toezicht geld over de rug van Rotterdammers, terwijl de gemeente dit faciliteert.”

beeld: Maxim de Gilder en Lilo Boerman

Stel: je hebt betalingsachterstanden. Je zet je schaamte opzij. Je weet je weg naar hulpverlening te vinden. Via de rechter word je “onder bewind gesteld” om je financiën op orde te krijgen. Jouw bewindvoerder is een samenwerkingspartner van de gemeente dus je vertrouwt erop dat dit een goede partij is. Je durft zelfs weer te hopen op een leven zonder constante financiële stress.  

Maar niets is minder waar. Jouw bewindvoerder maakt er een potje van. Je schulden worden alleen maar hoger en de problemen stapelen zich verder op. En dat terwijl jouw bewindvoerder op het lijstje van “goede” bedrijven stond op de website van de gemeente. Hoe kan dit gebeuren? 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Het belang van samen stad maken: ‘Bewoners krijgen er een enorm democratisch zelfvertrouwen van’

  • Politiek

  Hoe zorgen we ervoor dat iedereen inspraak heeft in de stad? Tijdens het Stadmakerscongres legt presentator Sanne Poot deze vraag – en meer – voor aan universitair docent Urban Planning Nanke Verloo, Peter Zuurbier van actiegroep De Esch, Eva Rovers van Bureau Burgerberaad en projectleider Klimaatberaad Jasmijn van Weenen.

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam