Ga naar de inhoud

Het laatste familielid dat niet in Rotterdam geboren werd

Talk of the Town

In Talk of the town bespreekt Vers Beton wekelijks iets dat speelt in de stad. Deze week: wanneer het verlies van je oma gelijkstaat aan het verlies van een deel van je culturele identiteit.  

In 1959 kwam mijn oma op 17-jarige leeftijd naar Nederland. Ze kwam alleen. Eenmaal in Nederland ontmoette zij mijn biologische opa. Samen kregen zij vijf kinderen, waarvan de laatste mijn vader is. De kinderen groeiden op in Rotterdam-West en in Rotterdam-Oost. 

Afgelopen maand is mijn oma in haar flat in Oost overleden. Als kleinkind verlies ik hiermee het laatste familielid dat niet in Rotterdam is opgegroeid. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam