Ga naar de inhoud

Creatieve makers laten zien: de toekomst van Rotterdam is drijvend 

Talk of the Town

In Talk of the town bespreekt Vers Beton wekelijks iets dat speelt in de stad. Deze week: de architectuurmaand vindt voor het eerst plaats op het water en dat laat zien waar nog wel ruimte voor groen en cultuur is in onze stad.

beeld: Joep Brouwer

De Rotterdamse grond wordt volgebouwd – elke vierkante meter moet worden benut. Om ruimte te winnen, zie ik Rotterdam de hoogte in schieten. Aan luxe appartementen zal de komende jaren geen gebrek zijn. Maar aan ruimte voor cultuur en groen voor de Rotterdammers des te meer – niet de formule voor de toekomstbestendige stad die we willen zijn.

In tijden van schaarse vrije ruimte gloort er gelukkig hoop aan de horizon. Een aantal creatieven ziet juist mogelijkheden in de oorsprong van onze stad. Rotterdam is een havenstad, en waar haven is, is water. Op het water is ruimte zat. En daar kunnen we de komende maanden een blik werpen op de drijvende toekomst van onze stad.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam