Ga naar de inhoud

Het échte feest voor het kampioenschap van Feyenoord werd op Zuid gevierd

Bekijk de foto’s

Zondag werd Feyenoord voor de zestiende keer landskampioen in de Kuip. Fotograaf Willem de Kam volgde de club en de supporters tijdens de kampioenswedstrijd en de huldiging een dag later op de Coolsingel.

beeld: Willem de Kam

Willem de Kam legde voor Vers Beton het volksfeest vast dat losbarstte in de stad: “Als Feyenoordsupporter denk ik dat er geen plek te vinden is die veel duidelijker Feyenoord beschrijft dan café Costa del Sol op Zuid in Hillesluis. Natuurlijk is de Hofpleinfontein ook belangrijk, maar het feest was toch écht op Zuid. Dat is Feyenoord. Tijdens de huldiging werd de Coolsingel een bedevaartsoord. Mensen die terminaal ziek waren konden nog op hun laatste krachten het moment meemaken. De vrolijke chaos was fantastisch om te zien.”  

Binnenkort verschijnt het fotoboek van Willem de Kam van het kampioensjaar via crowdfunding

beeld: Willem de Kam
beeld: Willem de Kam
beeld: Willem de Kam
beeld: Willem de Kam
beeld: Willem de Kam

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam