Ga naar de inhoud

Het kampioensfeest op de Coolsingel was mooi, tot de politie ingreep

In Talk of the Town bespreekt Vers Beton wekelijks iets dat speelt in de stad. Deze week: het kampioensfeest verliep rustig, is het algemene beeld. Maar de veegactie van de politie op de Coolsingel op 14 mei, waarbij ook een journalist tikken kreeg, wordt daarbij vergeten. 

beeld: Joep Brouwer

Het zal de meeste Rotterdammers niet zijn ontgaan dat Feyenoord zondag landskampioen werd. Uiteraard vierde de stad feest. Zo ook op de Coolsingel, waar alle leeftijdsgroepen feestend bij elkaar kwamen. Mensen sprongen na de kampioenswedstrijd huilend van geluk de Hofpleinfontein in. 

Voor de NOS had ik de fijne taak om portretten van Feyenoordsupporters door de stad te maken. Hoewel het echte feest op Zuid te vieren was, besloot ik de dag af te sluiten bij het Hofplein met portretten van mensen in de fontein. In het centrum was de sfeer uitbundig, feestelijk en gezellig. Een passant omhelst me van blijdschap nadat ik hem fotografeerde. Een beveiliger van Proeflokaal Reijngoud op de Witte de With vertelt hoe rustig en gemoedelijk de dag liep. “Er waren hier geen ongeregeldheden.” 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam