Ga naar de inhoud

Oproep: huurders van commerciële huurwoningen gezocht

Nieuw onderzoek

Vers Beton start een nieuw onderzoek naar ‘huurhuizen als handelswaar’. Teun van den Ende buigt zich over de rol van grote investeerders op de woningmarkt. Ben jij huurder van zo’n appartement of studio? Reageer dan en help ons zicht te krijgen op het onderwerp!

beeld: Frank Hanswijk

Rotterdam heeft een reputatie op gebied van woningbouw van meer dan een eeuw. De meeste vroege Rotterdamse voorbeelden, zoals het Justus van Effenblok, de Bergpolderflat of de Kiefhoek, zijn gebouwd door woningbouwverenigingen. Tegenwoordig is de Rotterdamse politiek overtuigd dat er te veel sociale huurwoningen in de stad zijn. Het woonbeleid biedt daarom al jaren volop ruimte aan investeerders om hun aandeel in de huurmarkt te vergroten, terwijl het aandeel sociale huurwoningen stapje voor stapje terug loopt. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam