Ga naar de inhoud

Hoe gaat het met de wijkraden na meer dan een jaar bestaan? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De wijkraadsverkiezingen van maart 2022 zijn alweer meer dan een jaar geleden. De wijkraad ging van start om burgers meer invloed op het stadhuis te geven en burgerparticipatie te verhogen. Hoe goed vervullen wijkraden hun taken en wat merken Rotterdammers daarvan? 

Wijkraadslid Cool-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek wordt ingezworen. Beeld: Florian Braakman

Met rollators vol protestposters stapt een vijftigtal boze ouderen uit Bospolder-Tussendijken vlak voor de wedstrijd Sparta-SC Cambuur bij stadion Het Kasteel uit tram 8. ‘8 en 4, hou ze hier!’ meldt hun demonstratie tegen de inkorting van die tramlijnen. Wijkraadslid Rini Vermeulen nam het initiatief tot de actie, omdat naast ouderen ook schoolgaande kinderen en veel anderen van de te schrappen tramverbindingen afhankelijk zijn. 

Het plan uit de koker van de metropoolregio Rotterdam Den Haag is volgens de wijkbewoners heilloos. Zij vinden dat de gemeente het te makkelijk overnam. Wijkraden van de gedupeerde wijken hebben er namelijk een negatief advies op uitgebracht. Dit advies werd volgens hen niet serieus genomen, wat zij een schoolvoorbeeld van gebrek aan gehoor van het stadsbestuur noemen. 

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Het gaat hem niet worden met Wijk aan Zet als en zolang niet een drastische verandering van mentaliteit en gedrag van het beleidsapparaat plaatsvindt. Zo hield ik in de vorige colleperiode de Raad en het College voor.

  Daarin is echter niets veranderd. Wat ik de wethouders Simons en Struijvenberg ernstig verwijt. Want dit waren toch altijd van die jongens van de gestampte pot? Ze blijven ernstig in gebreke, net als hun voorgangers van D66 en de PvdA. Hetgeen ook aantoont dat deze stad wordt geregeerd door ambtenaren.

  http://www.pedeng.nl/gericht

 • Vraag me af of de wijkraden nog wel een 2e termijn gaan halen.
  De wijkraden van nu roepen nog constant naar het college om antwoorden op vragen en adviezen. Worden meer genegeerd dan omarmt. Adviezen van het evenementen beleid zijn genegeerd. Vragen worden niet beantwoord.
  39 wijkraden, hoeveel leden zijn er al weer uitgetreden ?
  Komt geen vervolg meer is mijn inschatting. Coolsingel doet wat ze wilt doen !!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De morele ondergrens van de gemeente ligt lager dan je denkt

  • Politiek

  Jonasz Dekkers windt zich op over hoe Rotterdam met dakloze mensen omgaat. Beboeten, uitzetten en een Top 29 maken van degenen die de meeste overlast geven, hij vindt het een grof schandaal. 

 • Woonvisie ingehaald door de actualiteit

  • Politiek

  De actualiteit heeft de nieuwe Woonvisie alweer ingehaald volgens Mustapha Eaisaouiyen van het initiatief Recht op de stad. Lees zijn opinie over waarom de Woonvisie rammelt, onvolledig is en geschreven vanuit een beleidsmakersbubbel.

 • Een geschiedenis van Rotterdamse burgemeesters en slavernij

  • Politiek

  Rotterdam kent een aantal foute burgemeesters. Ze handelden in mensen, hadden banden met de VOC of WIC en werden aangesteld om de winst uit suikerrietplantages veilig te stellen. Loulou Drinkwaard maakte een lijst.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • School’s Out! #39 with Barbara Stok. A lecture, drinks, bites and a short movie. Friday…

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • On Monday March 11, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes award-winning science journalist Angela Saini in Arminius, on the occasion of her highly acclaimed book ‘The Patriarchs: How Men Came to Rule’.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • GroenLinks Rotterdam zoekt een creatieve social media redacteur met een focus op online communicatie en contentcreatie. Als social media redacteur werk je elke dag aan het online uitdragen van ons verhaal over een groen, sociaal en inclusief Rotterdam.

 • Bekijk alle vacatures