Ga naar de inhoud

Hoe gaat het met de wijkraden na meer dan een jaar bestaan? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De wijkraadsverkiezingen van maart 2022 zijn alweer meer dan een jaar geleden. De wijkraad ging van start om burgers meer invloed op het stadhuis te geven en burgerparticipatie te verhogen. Hoe goed vervullen wijkraden hun taken en wat merken Rotterdammers daarvan? 

Wijkraadslid Cool-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek wordt ingezworen. Beeld: Florian Braakman

Met rollators vol protestposters stapt een vijftigtal boze ouderen uit Bospolder-Tussendijken vlak voor de wedstrijd Sparta-SC Cambuur bij stadion Het Kasteel uit tram 8. ‘8 en 4, hou ze hier!’ meldt hun demonstratie tegen de inkorting van die tramlijnen. Wijkraadslid Rini Vermeulen nam het initiatief tot de actie, omdat naast ouderen ook schoolgaande kinderen en veel anderen van de te schrappen tramverbindingen afhankelijk zijn. 

Het plan uit de koker van de metropoolregio Rotterdam Den Haag is volgens de wijkbewoners heilloos. Zij vinden dat de gemeente het te makkelijk overnam. Wijkraden van de gedupeerde wijken hebben er namelijk een negatief advies op uitgebracht. Dit advies werd volgens hen niet serieus genomen, wat zij een schoolvoorbeeld van gebrek aan gehoor van het stadsbestuur noemen. 

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Het gaat hem niet worden met Wijk aan Zet als en zolang niet een drastische verandering van mentaliteit en gedrag van het beleidsapparaat plaatsvindt. Zo hield ik in de vorige colleperiode de Raad en het College voor.

  Daarin is echter niets veranderd. Wat ik de wethouders Simons en Struijvenberg ernstig verwijt. Want dit waren toch altijd van die jongens van de gestampte pot? Ze blijven ernstig in gebreke, net als hun voorgangers van D66 en de PvdA. Hetgeen ook aantoont dat deze stad wordt geregeerd door ambtenaren.

  http://www.pedeng.nl/gericht

 • Vraag me af of de wijkraden nog wel een 2e termijn gaan halen.
  De wijkraden van nu roepen nog constant naar het college om antwoorden op vragen en adviezen. Worden meer genegeerd dan omarmt. Adviezen van het evenementen beleid zijn genegeerd. Vragen worden niet beantwoord.
  39 wijkraden, hoeveel leden zijn er al weer uitgetreden ?
  Komt geen vervolg meer is mijn inschatting. Coolsingel doet wat ze wilt doen !!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam