Ga naar de inhoud

In memoriam: Bob Visser

Vorige week dinsdag overleed Bob Visser, de Rotterdamse film- en televisiemaker die van grote betekenis was voor de ontwikkeling van Rotterdam als creatieve stad. Jan Hiddink herdenkt een sleutelfiguur zonder wie de stad er anders uit had gezien. 

beeld: Femke de Winter

En dan ineens. Staat er zomaar een band te spelen, live, op een podium. Het is Tuxedomoon, een in Brussel neergestreken Amerikaanse band die in 1983 een gevierde cultreputatie geniet, als exponent van post punk en new wave. Elk verband met het verhaal van de film lijkt uit de lucht gegrepen, maar wat maakt het uit: Het veld van Eer uit 1983, het speelfilmdebuut van Bob Visser als regisseur, is toch al een film als geen ander, waarin absurdisme, oorlogsgeweld en gekte samenkomen in een klucht over een gedoemd huwelijk. Loes Luca speelt een hoofdrol als jonge bruid, Jules Deelder speelt als Man in het Zwart min of meer de dood. En dat alles in het Noord-Franse Verdun, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog recordaantallen soldaten om het leven kwamen. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam