Ga naar de inhoud

Kapper, kroeg en interieurwinkel: “Ondernemen is hier nog makkelijker dan in Polen”  — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Ondernemersportretten

In een serie portretten van Poolse ondernemers laten OPEN Rotterdam en Vers Beton zien hoe ondernemerschap een manier kan zijn om onder uitsluiting en precaire arbeidssituaties uit te komen.

In Carnisse in Rotterdam, of aan de Schiedamse straat Broersveld kun je bijna alles in het Pools doen. Naar de kapper, eten afhalen, boodschappen doen, of meubels kopen. Er zijn opvallend veel Poolse mensen met een eigen zaak. Hoe dat gegaan is, vertellen ze zelf, in een serie portretten die OPEN Rotterdam en Vers Beton maakten over de emanciperende werking van hun ondernemerschap. “Als je de taal niet spreekt, is een eenmanszaak de beste manier om aan werk te komen.” Dit is deel twee in het dossier over een onderbelichte groep Oost-Europese Rotterdammers die niet (langer) passen in het beleid voor ‘arbeidsmigranten’. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam