Ga naar de inhoud

Een kijkje achter de schermen bij ons vernieuwingstraject

Vers Beton deed de afgelopen maanden mee met een innovatieprogramma. Eén van de resultaten is dat we meer abonnementen verkopen en dat grote onderwijsinstellingen nu op Vers Beton worden aangesloten. Vlak voor de zomerstop geeft uitgever Hilde Westerink een kijkje achter de schermen. 

De eerste helft van 2023 is achter de rug. Zo vlak voor onze zomerstop is het een mooie tijd om een kijkje te bieden achter de schermen van Vers Beton. Als zelfstandig tijdschrift voor lokale (onderzoeks)journalistiek onderscheiden wij ons in het medialandschap en daar vertel ik graag regelmatig wat meer over.  

In februari, direct na de lancering van onze nieuwe website (never a dull moment) zijn we met dank aan het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek ingestapt bij het zogenaamde Vernieuwingstraject. Met een mentor aan onze zijde en 20.000 euro op zak kregen we de ruimte om al experimenterend een paar van onze belangrijkste uitdagingen aan te pakken. We hebben ervoor gekozen om enkele maanden lang lezersredacteur Abe Minnema in de arm te nemen om samen met hem te onderzoeken hoe we meer mensen kunnen overhalen om abonnee te worden en hoe we meer Rotterdammers kunnen bereiken. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • On Monday March 11, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes award-winning science journalist Angela Saini in Arminius, on the occasion of her highly acclaimed book ‘The Patriarchs: How Men Came to Rule’.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Ga jij werken aan de toekomst van de geschiedenis van Rotterdam? Museum Rotterdam beheert en…

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • Bekijk alle vacatures