Ga naar de inhoud

“Als wij op de A12 gaan demonstreren, loopt het hele land vast”

Column

“We mogen best wat trotser op migranten zijn.” Ahmed Abdillahi is postbezorger en activist. En migrant. Volgens hem moeten we een nieuw verhaal vertellen over migranten, eerlijker en relevanter.

Foto: Aad Hoogendoorn

Waar ik ook kijk, zie ik migranten die de boel draaiende houden. Ze bezorgen eten, bouwen huizen, verplegen ouderen, maken huizen schoon, werken in de IT en zitten achter het stuur van busjes vol met pakketjes. Wat mij betreft zouden we dus best wat trotser mogen zijn op migranten: zonder hen zou onze samenleving minder goed functioneren.

Toch wordt migratie als een probleem gezien. In de kranten gaat het over klimaatverandering en migratie. Twee vraagstukken die we moeten oplossen – anders gaat het mis met onze planeet, met ons continent, met onze landen en onze steden. Zelf ben ik ook een migrant. Begin jaren negentig vluchtte ik vanuit Somalië naar Nederland. Ik was toen 10 jaar. Via omwegen belandde ik in Rotterdam, waar ik inmiddels 25 jaar woon en als postbezorger werk. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures