Talk of the Town
Rotterdammers genieten van de Surinaamse eetcultuur in hun stad. Maar kennen zij wel de oorsprong van deze diverse keuken, vraagt Sharyfah Bhageloe zich af. En wat weten wij eigenlijk over de vergeten Surinaamse geschiedenis?
De Javaanse saoto soep, nasi of bami van Warung Mini, de hindoestaanse boterzachte roti’s van rotishop Roopram en de overheerlijke broodjes kip kerrie, pom of bakkeljauw (batjauw in Sranantongo, de Surinaamse taal) van eethuis Sranang zijn voor mij niet weg te denken uit het straatbeeld en de eetcultuur van Rotterdam. De Surinaamse keuken is zeer divers en, mede door de vele Surinaamse Rotterdammers, goed vertegenwoordigd in onze stad. Toch betwijfel ik of menig Rotterdammer weleens stilstaat bij de vraag hoe het komt dat deze populaire Zuid-Amerikaanse keuken enorm fusion is en naast Creoolse, voornamelijk Aziatische invloeden kent.
Nog geen reactie — begin de discussie!