Ga naar de inhoud

De jongerencultuur staat onder druk: “Het hoeft jongeren niet zo moeilijk gemaakt te worden”

Studio Stadmaken

Nu steeds meer plekken voor jongeren verdwijnen, staat de Rotterdamse jongerencultuur onder druk. In Studio Stadmaken zoekt presentator Sanne Poot dit uit met oprichter van Yung World Odair Inocencio, on-officiële nachtburgemeester Thys Boer en onderzoeksjournalist Teun van den Ende.

Hoelang is Rotterdam nog jong, hip en happening? Samen met Thys Boer en Odair Inocencio bespreekt Sanne Poot hoe jongeren zich nog kunnen bewegen in een steeds aangeharktere stad.

Het verlies van plekken als Weelde en de ongeziene waarde van dit soort plaatsen voor de stad, is volgens Boer een groot struikelpunt. Inocencio ziet ook dat jongeren betrokken willen worden, mits er wel écht naar hen geluisterd wordt. 

Onderzoeksjournalist Teun van den Ende dook in de serviceflats en short-stay appartementen die als paddenstoelen uit de grond schieten. De doelgroep: jongeren en expats. Van den Ende vertelt over zijn ontdekkingen over de hoge huurprijzen, appartementen die je pas te zien krijgt als je hebt getekend, het gebrek aan communicatie over servicekosten en gebouwbeheer en het gebruik van tijdelijke contracten waardoor huurders afhankelijk worden van hun huurbaas. 

Lees meer over het onderzoek naar hoe de commerciële huurmarkt zijn pijlen richtte op Rotterdamse jongeren. 

Kijk hier Studio Stadmaken, tijdens het Stadmakerscongres op 17 november, over de jongerencultuur terug. 

Bekijk op Youtube — opent een nieuw tabblad

Studio Stadmaken is een co-productie met OPEN Rotterdam en mede mogelijk gemaakt door AIR.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Op woensdagavond 3 april komen de scherpe geesten achter het bekroonde onderzoek naar het Rotterdamse bijstandsalgoritme bijeen in het Journalistiek Café in de Carnisser Keuken! Dit dynamische team- Celeste Boddaert, Eeva Liukku, Romy van Dijk en Saskia Klaassen – deelt graag hun inzichten, ervaringen en het belang van datajournalistiek. Ontdek hoe ze te werk zijn gegaan en het proces achter hun bekroonde onderzoek hebben doorlopen. 🎙️📰

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam