Ga naar de inhoud

Het authentieke tante Nel-gevoel van de VVV

Talk of the Town

De VVV aan de Coolsingel staat op het punt te verdwijnen. Als het aan Astrid Standhardt ligt, geven we dit bastion van gastvrijheid en schoonheid niet op. Waar anders vind je zo’n locatie, maquette en persoonlijk contact? Kom daar scrollend op je telefoon maar eens om.

beeld: Joep Brouwer

Noem me ouderwets, nostalgisch of archaïsch, maar als toerist bezoek ik graag een VVV om rond te neuzen tussen plaatselijke parafernalia en een medewerker te vragen naar de lokale hoogtepunten. Vaak eindigt dat in een vouwkaart met een stadswandeling of – beter – een speurtocht, want ja, je kroost (en het kind in jezelf) moet ook wat. Zo heb ik vol overgave menig kanonskogel in een kerkmuur gezocht, oudste huisjes bewonderd en muurgedichten gedeclameerd.

Bollen en bolussen

Meestal huizen die VVV’s in mooie gebouwen zoals een oud stadhuis of middeleeuwse kerk, dikwijls samen met een stadsmuseum. Achter de balie zit vaak een struise vrouw van middelbare leeftijd, vol historische trivia. Eentje die je goedmoedig het startpunt van je stadswandeling wijst en en passant vertelt waar je de lekkerste lokale spijzen eet. Een soort tante Nel die je direct welkom doet voelen met haar insider tips, afgestemd op jouw voorkeuren. Ik proef de bolussen / bollen / krentewegges al.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures