De actualiteit heeft de nieuwe Woonvisie alweer ingehaald volgens Mustapha Eaisaouiyen van Recht op de stad. Lees zijn opinie over waarom de Woonvisie rammelt, onvolledig is en geschreven vanuit een beleidsmakersbubbel.
De nieuwe Woonvisie betekent een nieuw woonbeleid voor Rotterdam. De vorige dateert uit 2016 en de conceptversie van de nieuwe – die de gemeenteraad op 14 maart definitief vaststelt – is nu al achterhaald, stelt Mustapha Eaisaouiyen, een van de initiatiefnemers van Recht op de stad (zie kader). Eaisaouiyen is niet de enige die kritiek heeft bleek half januari, toen er maar liefst 34 Rotterdammers kwamen inspreken over de concept-Woonvisie. Volgens Eaisaouiyen maken niet alleen hun bijdragen, maar ook een aantal actuele gebeurtenissen duidelijk dat de Woonvisie zoals die er nu ligt, nog steeds rammelt. Een opinie.
Recht op huisvesting
Hoewel het ‘recht op behoorlijke huisvesting’ een uitgangspunt is in het Woonakkoord – de basis van de Rotterdamse Woonvisie – is de uitwerking daarvan nauwelijks tot niet terug te zien in de Woonvisie. Een huis is meer dan vier muren en een dak: het gaat ook om betaalbaarheid, woonzekerheid, toegankelijkheid, kwaliteit, faciliteiten, locatie, zeggenschap, rechtsbescherming en gelijke toegang.
Nog geen reactie — begin de discussie!