Ga naar de inhoud

Iedereen Bomenridder: zo voorkom je dat er zomaar in je buurt wordt gekapt

Talk of the Town

Rotterdammers moeten meer zicht hebben op wat er met de bomen in hun omgeving gebeurt, vindt actiegroep de Bomenridders. Daarom lanceren ze ‘Bomen in je buurt’, een kaart en berichtendienst die je mailt als er een kapvergunning in je omgeving aangevraagd wordt. 

beeld: Joep Brouwer

“Heel goed man, super! Echt top”, zegt wethouder Karremans, terwijl hij poserend voor de camera een schepje grond bij een net geplante boom gooit. Enkele tientallen omstanders klappen. Het is vrijdagmiddag, eind januari. Aan de Burgemeester Oudlaan, naast de Erasmus Universiteit, neemt de wethouder 25 nieuw geplante bomen in ontvangst. 

De bomen zijn een geschenk aan de stad, van de actiegroep Bomenridders Rotterdam die haar 25-jarig bestaan viert, en van Bewonersvereniging Kralingen Oost. Op het schepje grond na hoeft de wethouder er gelukkig niets meer aan te doen, de bomen staan al netjes in de grond, verspreid over de groenstrook langs de weg. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

  • Waterdiplomatie: kennis is macht (en geld)

    • Klimaat

    Ondanks het grote overstromingsrisico door de geografische ligging, geldt Rotterdam als een van ’s werelds veiligste deltasteden. De Maasstad wordt gretig gebruikt voor een stevig staaltje waterdiplomatie. Het bedrijfsleven vaart er wel bij.

  • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam