Ga naar de inhoud

Waar is nog plek voor de creatieve voorloper?

Talk of the Town

Het lijkt alsof kunst altijd functioneel moet zijn: past het in de visie van de gemeente? Trekt het hordes publiek? Abe Minnema koestert de Rotterdamse plekken die zich hier aan onttrekken en met hun inventiviteit ruimte creëren voor makers buiten de (richt)lijntjes.

“Zullen we kijken wat er in Time is?” Hét bericht waar ik naar uit kan kijken na een week werken. Sinds de opening is Time is the new space de plek in Rotterdam waar ik met vrienden rond een uurtje of negen heen trek in het weekend. Meestal loop je het hoekpand in het Schieblock zo binnen, af en toe reken je vijf euro af aan de deur om de kunstenaars en artiesten te betalen, waarna de beveiliger een kruisje op je pols stift. 

Bij Time weet je nooit wat je aantreft; de ene keer een stomend feest waar mensen bij de ingang zwetend even afkoelen met een sigaret, de andere keer live kunst, audiovisueel, geschilderd of met een tattoo naald geplaatst. Mede-eigenaar Wouter Marselje programmeert nieuwe ideeën met energieke beginnelingen of vermaarde makers. Met precies het type nieuwsgierigheid dat breed gedeeld wordt in het Rotterdamse nachtleven, maar niet altijd haar plek weet te vinden.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Rotterdam heeft in hiphop haar hart gevonden

  • Kunst en Cultuur

  Stijgende temperaturen, een smeltend ontwakende stad, zoemende terrassen en de muziek van Winne in je oor. ‘Zomerdier’ Jonasz Dekkers heeft de lente in zijn bol. Lees zijn ode aan hiphop en aan Rotterdam in de zomer.

 • Ctrl-P kan niet op tegen het ambacht van de drukkerij

  • Kunst en Cultuur

  Rotterdam is een uitgesproken grafische stad, met street art op de muren en postercampagnes in de straat. Maar wie zet dat eigenlijk allemaal op papier? Abe Minnema ging op zoek naar het verhulde ambacht van de drukkerij.

 • Rotterdam wijkt af – laten we dat zo houden

  • Kunst en Cultuur

  Ter ere van de Boekenweek buigt dichter en publicist Frank Keizer zich in dit essay over de literaire en culturele staat van de stad. En die is deplorabel, volgens Keizer.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam