Ga naar de inhoud

Laat onze nieuwe burgemeester het tegen de haven opnemen

Talk of the town

Rotterdam krijgt een nieuwe burgemeester. Met een vragenlijst kunnen Rotterdammers aangeven wat ze van hem of haar verwachten én advies geven. Opvallend: het woord ‘haven’ komt in de vragenlijst niet één keer voor en het advies mag slechts 250 tekens beslaan. Ruben van Dijk heeft er wat meer nodig.

In aanloop naar de officiële sollicitatieprocedure voor Aboutalebs opvolger, startte de gemeente een heuse campagne om de burger te betrekken bij de selectie. In een korte enquête kunnen Rotterdammers aangeven waar de nieuwe burgemeester zich vooral mee moet gaan bezighouden. Ook is er ruimte om advies te geven. In slechts 250 tekens, dat wel. En de haven, die wordt gemakshalve niet meegenomen in de vraagstelling.

Onvermoeibare ambassadeur

Haven treurt om vertrek Aboutaleb” kopt het AD enkele uren nadat de burgemeester zijn vertrek heeft aangekondigd. Victor van der Chijs, voorzitter van Deltalinqs, de ondernemersvereniging van alle in de haven gesitueerde bedrijven, noemt Aboutaleb “een safe pair of hands”, iemand die deuren opende en het bedrijfsleven altijd van “een beetje rugwind” kon voorzien. CEO van het Havenbedrijf Boudewijn Siemons is eveneens vol lof over de “onvermoeibare ambassadeur [van de] havenstad in binnen- en buitenland”. 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • In dit avondprogramma bespreken we hoe het mondiale voedselsysteem zich manifesteert, welke rol Nederland daarin speelt, hoe kwetsbaar het is en of de grenzen ervan inmiddels bereikt zijn?

  Venue: Keilepand
  Datum:
 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam