Reportage
Met initiatieven als de Groene Connectie en het Essenburgpark nemen Rotterdammers het heft in eigen hand om de stad groener, socialer en klimaatbestendiger te maken. Maar verstedelijking zet vergroening onder druk. De vraag rijst: moet ons groen niet net zo beschermd worden als andere stadsvoorzieningen? Lees hoe bewoners én gemeente dat aanpakken. Over egels op de Hofbogen en bomen tegen depressies.
Gerelateerde inhoud
Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam
Word in november en december lid met flinke korting. Je leest Vers Beton een jaar lang voor slechts €50. Help jij ons naar de 1500 abonnees?
Al één reactie — discussieer mee!
En ja, natuurlijk is een sportveld ook belangrijk, maar je komt er geen ijsvogel tegen; het draagt niet bij aan de biodiversiteit of waterretentie.”
Met deze stelling ben ik het absoluut niet mee eens. Ga eens kijken op de pagina van http://www.blauwesportparken.nl. Sportparken dragen nadrukkelijk bij als retentiegebied van de stedelijke omgeving zijn worden gebruikt voor de opvang van regenwater dat wordt afgekoppeld. Waardoor in de stedelijke omgeving de biodiversiteit kan worden gestimuleerd.
Het zit hem met name niet tussen de oren van de Groenbeheerder/ Landschapsontwerper/ wateradviseur binnen gemeentelijke organisaties. Graag ben ik bereid dit eens nader toe te lichten.