Voor de harddenkende Rotterdammer

In dit bekroonde boek volgt Andrea Elliott acht ingrijpende jaren in het leven van het dakloze schoolmeisje Dasani Coates. Het verhaal van Coates is exemplarisch voor Amerika’s snelst groeiende stedelijke problemen: segregatie, armoede, racisme en ongelijkheid. Het boek toont de harde realiteit van dakloze kinderen in New York City en legt een laag van de samenleving bloot die maar al te vaak wordt genegeerd. Elliotts reportages leidden ertoe dat het stadsbestuur vierhonderd kinderen weghaalde uit de ondermaatse opvangcentra van New York.

De onzichtbaren
Wat kunnen we in Nederland leren van dit krachtige verhaal? Is dit ons voorland, nu de dakloosheid ook in Nederland de laatste jaren snel toeneemt? In Arminius analyseert en ontrafelt De Dépendance samen met Andrea Elliott, socioloog Bowen Paulle en stadsgeograaf Cody Hochstenbach de machtsstructuren en ongelijke systemen waarin ‘onzichtbaren’ zoals Dasani Coates vast komen te zitten en de impact die dit heeft op huishoudens en gemeenschappen. Ook zullen we praten over concrete oplossingen en beleid om de kloof te dichten.

Leden van Vers Beton kunnen korting krijgen op evenementen van Arminius. Op deze pagina vind je een persoonlijke kortingscode.