Ga naar de inhoud

Artist talk in tentoonstelling ‘PAST HOMES’

Eeva Liukku (Vers Beton) in gesprek met kunstenaars Rosa Peters en Cecilia Rebergen.

Meer informatie over dit evenement

Datum

17 februari 2024 van 15:00 – 17:00

Locatie

NL=US ART
Mauritsweg 55b
Rotterdam

Je bent van harte welkom bij een speciale opening in expositie PAST HOMES! Op zaterdag 17 februari gaat Eeva Liukku, hoofdredacteur van Vers Beton, in gesprek met de twee kunstenaars: Rosa Peters en Cecilia Rebergen. 
 
Bekijk de tentoonstelling, neem een drankje en luister naar het gesprek dat Eeva Liukku houdt met de kunstenaars over persoonlijke herinneringen, obsessies en dromen.
 
Grijp je kans als kunstverzamelaar: als genodigde kun je een werk uit de tentoonstelling bemachtigen met behulp van onze professionele art consultants. 


Inloop: 15:00 uur
Talks: 15:15 – 16:15 uur
Drinks: 16:15 – 17:00 uur 

Let op: beperkt plekken beschikbaar dus geef aan met hoeveel personen je komt. 

Over de tentoonstelling

Ter ere van het éénjarig bestaan van de nieuwe galerieruimte van NL=US ART in Rotterdam, is deze tentoonstelling samengesteld om de creatieve samenwerkingsbenadering van de galerie te illustreren, waarbij ruimte wordt gegeven aan de artistieke expressie van drie jonge vrouwen, met persoonlijke herinneringen en cultuurhistorisch onderzoek als leidraad.

De titel PAST HOMES verwijst naar het onderzoek naar het bredere culturele landschap: herinneringen aan verschillende tijden en plaatsen, oude talen, tradities en (zelfopgelegde) idealen worden heroverwogen in de kunstwerken, waarbij een balans tussen tegenstrijdige perspectieven van de kunstenaars wordt getoond en een schoonheid ontstaat uit de wanorde en het loslaten van verwachtingen.

De tentoonstelling biedt een gevarieerde selectie kunstwerken, waarbij elementen van naturalisme balanceren met industrialisatie. Het gebruik van zachte penseelstreken in de olieverfschilderijen van Rosa Peters creëert een unieke dialoog met de gereconstrueerde muursculpturen van Rebergen. De architectuur van de NL=US Art galerie nodigt uit tot reflectie en leidt je op een verkenningstocht van jouw eigen persoonlijke herinneringen aan tijd, ruimte en idealen.

Gerelateerde inhoud