Voor de harddenkende Rotterdammer

Voor inzicht in wie de beslissingen nemen, hoe besluiten tot stand komen en wat je kunt doen om zelf invloed uit te oefenen op de (lokale) besluitvorming. Ook is er aandacht voor de 39 wijkraden in Rotterdam. Wat is een wijkraad en wat zijn de taken van wijkraadsleden? Op welke wijze kan je als inwoner een bijdrage leveren aan de wijkdemocratie?

Gedurende de cursus komt er een gemeenteraadslid en wijksraadslid langs om uitleg en toelichting te geven op basis van hun eigen ervaring.

Voor wie?

Deze cursus is bestemd voor iedereen die belangstelling heeft voor politiek en voor het bestuur van de stad. Politieke (voor)kennis is niet noodzakelijk.

Waar en wanneer?

Deze cursus wordt gegeven door Marjolein Nieuwdorp en vindt plaats in het Industriegebouw (Goudsesingel 96) op vier woensdagavonden, namelijk woensdag 28 september, 5, 12 en 19 oktober 2022 (19:00 – 21:30u). De kosten voor de gehele cursus bedraagt € 80. Schrijf je nú in!

Over de trainer:

Marjolein Nieuwdorp is een maatschappelijk betrokken Rotterdammer en politieke junkie. Als communicatiestrateeg op het stadhuis houdt ze zich bezig met complexe bestuurlijke dossiers, daarnaast werkt ze als campagnetrainer in binnen- en buitenland. Ze helpt Rotterdammers een stem te geven door hen te leren pitchen en door publieke debatten in goede banen te leiden. Marjolein gaf eerder les aan de Hogeschool Rotterdam en geeft nu trainingen media en politiek, liefst met een aardige dosis filosofie en psychologie. Bij LOKAAL geeft Marjolein o.a. de Basiscursus Gemeentepolitiek en treedt ze op als gespreksleider.