Ga naar de inhoud

Boek Event ‘Nog even onze straat’

Boeklezing

De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

Meer informatie over dit evenement

Datum

10 december 2023 van 15:00 – 17:00

Locatie

De leeszaal
Rijnhoutplein 3
Rotterdam

Wat gebeurt er in de tussentijd met en tussen de bewoners; en met Aicha, de corporatiemedewerkster die ervoor moet zorgen dat de huizen op tijd leeg zijn en iedereen zich heeft neergelegd bij de voldongen feiten en min of meer tevreden is met een ‘nieuw’ huis in een andere buurt.


De auteur leest voor en gaat in gesprek met Liliane Waanders over de literaire aspecten van haar boek; en met Hans Hazenak over haar weergave van de persoonlijke en sociale effecten van zo’n (onverwacht) sloopbesluit.
 

Hanny de Jong is gastvrouw, dj Dolf zorgt voor de muziek.
10 december, 15:00 uur. Inloop vanaf 14.30 uur.

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • Tegenlicht is een reeks informatieve televisieprogramma’s waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Onze eigen hoofdredacteur, Eeva Liukku, is aanwezig als een van de gasten.

  Venue: Centrale Bibliotheek, 4de verdieping, filmzaal
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • Bekijk de agenda