Ga naar de inhoud

Community Challenge: jongeren met onbenut arbeidspotentieel

Hoe benut jij het potentieel van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt?  We horen steeds vaker over het belang van inclusie op de werkvloer. Het gaat erom dat je bewust bent van de leefwereld van anderen en hier goed mee omgaat.

Meer informatie over dit evenement

Datum

11 april 2023 van 09:30 – 13:30

Locatie

Het Wijkpaleis
Claes de Vrieselaan 72
Rotterdam

Maar hoe creëer je een inclusieve werkvloer voor Rotterdamse jongeren in kwetsbaardere posities? Hoe trek je (juist in deze krappe arbeidsmarkt) jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt aan en houd je ze vast? En hoe ga je bijvoorbeeld om met jongeren met psychische uitdagingen of zonder startkwalificatie?

Op 11 april nodigen we je uit om onze Community Challenge-dag bij te wonen en meer te leren over de omgang met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze ochtend staat verbinding, begrip en bewustzijn centraal.

Het programma

09:15 – 09:45 inloop en welkom

09:45 – 10:10 open dialoog met Manon van Herk, Lead van Hieroo Rotterdam, en Anoesjka Imambaks, directeur Venture Café Rotterdam. Ze spreken elkaar over de kansen en uitdagingen om jongeren met onbenut potentieel aan te nemen.

10:15 – 11:30 workshop Inleven in jongeren van Camiel Hageman, intensief jongerencoach

11:40 – 12:25 Nathalie Noordpool en Marijke Feijt van Voor Goed geeft je handvatten om de jongeren ook echt aan te gaan nemen

11:25 – 13:30 afsluiting en lunch

wijzigingen voorbehouden

Meld je aan via onze website.

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda