Ga naar de inhoud

Community Challenge: jongeren met onbenut arbeidspotentieel

Hoe benut jij het potentieel van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt?  We horen steeds vaker over het belang van inclusie op de werkvloer. Het gaat erom dat je bewust bent van de leefwereld van anderen en hier goed mee omgaat.

Meer informatie over dit evenement

Datum

11 april 2023 van 09:30 – 13:30

Locatie

Het Wijkpaleis
Claes de Vrieselaan 72
Rotterdam

Maar hoe creëer je een inclusieve werkvloer voor Rotterdamse jongeren in kwetsbaardere posities? Hoe trek je (juist in deze krappe arbeidsmarkt) jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt aan en houd je ze vast? En hoe ga je bijvoorbeeld om met jongeren met psychische uitdagingen of zonder startkwalificatie?

Op 11 april nodigen we je uit om onze Community Challenge-dag bij te wonen en meer te leren over de omgang met jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze ochtend staat verbinding, begrip en bewustzijn centraal.

Het programma

09:15 – 09:45 inloop en welkom

09:45 – 10:10 open dialoog met Manon van Herk, Lead van Hieroo Rotterdam, en Anoesjka Imambaks, directeur Venture Café Rotterdam. Ze spreken elkaar over de kansen en uitdagingen om jongeren met onbenut potentieel aan te nemen.

10:15 – 11:30 workshop Inleven in jongeren van Camiel Hageman, intensief jongerencoach

11:40 – 12:25 Nathalie Noordpool en Marijke Feijt van Voor Goed geeft je handvatten om de jongeren ook echt aan te gaan nemen

11:25 – 13:30 afsluiting en lunch

wijzigingen voorbehouden

Meld je aan via onze website.

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Ook dit jaar organiseert AIR-Architectuur Instituut Rotterdam een bijzondere filmavond op een unieke locatie in het festivalhart.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Hoe zou Rotterdam er in 2030 uitzien als een Nationaal Park? Tijdens het Stadmakerscongres 2023 werkten initiatiefnemers, stadmakers, ontwerpers en de gemeente Rotterdam gezamenlijk aan deze vraag.

  Venue: Natuurhistorisch Museum Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda