Ga naar de inhoud

Dag Gezag?

De Rotterdamse salon organiseert op zondag 29 oktober een middag over het tanende gezag van de overheid. 

Het gezag van de overheid staat door een reeks aan affaires, crises en schandalen onder druk. We noemen slechts de toeslagenaffaire, de gaswinningsaffaire in Groningen en de stikstofcrisis. Hoe herwint de overheid gezag? En wanneer is een overheid überhaupt gezagwaardig? 

Eerste Kamerlid en voormalig Denker des Vaderlands Daan Roovers en filosoof Mariet de Boer komen vertellen over het rapport Gezag herwinnen: Over de gezagswaardigheid van het Openbaar BestuurDocumentairemaker Dion Bruce vertoont 1 minuut van een documentaire die hij maakt over de toeslagenaffaire. En filosoof en raadslid bij de Raad van Leefomgeving en Milieu Yourai Mol vertelt over de stikstofcrisis en filosofeert over “Boer 2.0” in 2050. Jong en oud zijn van harte welkom: het gezag van de overheid gaat immers iedereen aan.

Over deze middag

De middag ‘Dag Gezag?’ Is onderdeel van de reeks Uit de Mui: Verdienmodellen  die wordt georganiseerd door salonnière Anja Berkelaar en filosoof en econoom Huub Brouwer. In die serie neemt de Rotterdamse Salon u mee naar de wereld van verdienmodellen die verder gaan dan winst. Met documentairemakers, economen, filosofen, en kunstenaars doen we prikkelende en verrassende inzichten op over de toeslagenaffaire, de stikstofcrisis en de klimaatcrisis. Hoe wint de overheid aan gezag? Wat is de waarde van natuur? Wat is eigenlijk de echte prijs van een product? En wat te doen aan uitbuiting op de arbeidsmarkt? Dat, en nog veel meer, in Uit de Mui: Verdienmodellen

Tickets voor de sessie met Daan Roovers, Mariet de Boer en Dion Bruce zijn hier te koop.

Tickets voor de sessie met Yourai Mol zijn hier te koop. 

Let op: wil je deze middag samen met de middag ‘Groeipijn’ (19 november met Lydia Baan Hofman en Sander de Bruyn) bezoeken? Dan krijg je 25% korting. Boek hier

Meer informatie over dit evenement

Datum

29 oktober 2023 van 12:30 – 16:30

Locatie

Rotterdamse Salon
Rechter Rottekade 407
Rotterdam
In Google Maps openen — opent een nieuw tabblad

Tickets / kosten

Foto: Daan Roovers

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • On Monday March 11, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes award-winning science journalist Angela Saini in Arminius, on the occasion of her highly acclaimed book ‘The Patriarchs: How Men Came to Rule’.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • On Wednesday 6 March, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes professor Brett Christophers at Independent School for the City, on the occasion of his powerful new book The Price is Wrong: Why Capitalism Won’t Save the Planet.

  Venue: Independent School
  Datum:
 • Bekijk de agenda