Ga naar de inhoud

De Dag van de Korte Film

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren wij De Dag van de Korte Film. Eye Filmmuseum, NFF en Go Short bundelen hun krachten om bioscoopbezoekers te trakteren op een speciaal programma boordevol korte films van eigen bodem. De kracht zit ‘m in de diversiteit – er is voor ieder wat wils, of je nu zin hebt in een lach, een traan, of een flinke dosis spanning. 

En laten we het niet vergeten: het is vaak hét medium waarmee jonge makers hun eerste stappen zetten richting de schijnwerpers.

When Doves Try (Thalia de Jong, NL 2022) documentaire, 3’ Borst pront vooruit, stoer rondstappen en schudden maar met die verendos. Maar lukt het deze duif om zijn beoogde liefdesgezel te imponeren?

Balcony Cacophony (Quentin Haberham, NL 2022) animatie, 7’ Een rijke dame en haar nieuwe buurman halen tijdens een burenruzie het bloed onder elkaars nagels vandaan. Creatief balkonspektakel leidt in deze korte animatie tot onvoorziene gevolgen.

Het optreden (Claire Zhou, NL 2023) fictie, 20’ Wanneer de feestelijke Nieuwjaarsviering van de Chinese kerk nadert, wordt het voor koorzangeres Lin in dit korte drama steeds moeilijker om haar trans dochter voor de gemeenschap te verbergen.

Gleuf (Isis Mihrimah Cabolet, NL 2022) fictie, 17’ Innemende korte film over een in een isolement geraakte zeventigjarige vrouw. Wanneer ze in contact komt met een al even eenzame jongeman hervindt ze haar levenslust.

Lucid Dreaming (Emma Evelein, 2023) dans, 15’ Korte dansfilm waarin een meisje zich tijdens een treinrit verliest in de wereld van de onbekende man die tegenover haar zit. Onderweg worden ook andere passagiers betrokken bij deze ervaring.

Ik ben geen robot (Victoria Warmerdam, 2023) fictie 22’ Het is eigenlijk een formaliteit: het afvinken van de ‘Ik ben geen robot’-controle tijdens een programma-update. Toch lukt het Lara maar niet haar computer te overtuigen dat ze een mens is. Het zou toch niet…

Tickets vanaf 11,50 euro

Meer informatie over dit evenement

Datum

21 december 2023 van 19:00 – 00:00

Locatie

Lantarenvenster
Otto Reuchlinweg 996 (Wilhelminapier)
Rotterdam

Gerelateerde inhoud

Jouw event op Vers Beton?

In de Vers Beton Agenda plaatsen we evenementen in Rotterdam die draaien om leren, debat en ontmoeting.