Voor de harddenkende Rotterdammer

Rotterdamse opkomers hebben de woning-, klimaat-, pensioencrisis en een dikke studieschuld op hun bord gekregen. Zelfs voor COVID-19 was hun plek niet zeker in de havenstad, waar flink gewerkt wordt, maar waar wonen lang niet meer voor iedereen is weggelegd. En wat is een stad als er geen plaats is voor de nacht waar we ontspannen en elkaar ontmoeten, maar alleen binnen de hekjes buiten de lijntjes mogen kleuren. Hoe krijgen jonge ondernemers, die zich de tandjes werken voor een bestaan en de stad op de kaart zetten eigenlijk inspraak en draagvlak bij het stadsbestuur?

Op 16 maart 2022 gaat Rotterdam naar de stembus voor de Gemeenteraadsverkiezingen, maar stemmen is met zoveel nieuwkomers, diversiteit en een nieuwe lichting jongeren geen vanzelfsprekendheid. Ook de macht is versnipperd met zoveel partijen, standpunten en beloftes. Daarom hebben de Maassilo en N8W8 Rotterdam het initiatief genomen om op donderdag 10 maart 2022 het grote lijsttrekkersdebat “Rotterdam Let’s Vote” te organiseren. 

Kortom, wij de opkomers, komen op voor onze toekomst in de stad en bevragen onze politiek leiders over hoe zij hun macht de komende 4 jaar doen laten gelden. Wees erbij en laat van je horen!

Tickets zijn gratis

meer info & tickets