Ga naar de inhoud

De Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen, maar wat moeten jongeren dáár nou mee?

Wij gaan voorafgaand aan de verkiezingen in gesprek met jongeren, politici, bestuurders en een onderzoeker over waarom we nou eigenlijk moeten gaan stemmen. Meer weten over het belang en de invloed die je kan uitoefenen door juist deze verkiezingen te stemmen? Wij leggen het je 10 maart op een leuke en laagdrempelige manier uit. Daarnaast helpen we je op weg binnen het kieslandschap met onderwerpen gericht op jongeren.

Meer informatie over dit evenement

Datum

10 maart 2023 van 16:30 – 17:30

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam
Hoogstraat 110
Rotterdam

Jongeren voelen zich niet gerepresenteerd door politici en het vertrouwen in de lokale overheid heeft de afgelopen twee jaar een duikeling gemaakt. Toch mogen we 15 maart weer naar de stembus: de Provinciale Staten- en de Waterschapsverkiezingen staan op het programma! Deze blinken al niet uit in opkomst (respectievelijk 44,8 en 38,7 procent in 2019), maar volledig onbekend is bovendien wat jongeren (wij!) hieraan hebben.  

Wij doen dus een oproep aan alle jongeren! Het event is geheel kosteloos, het enige dat je hoeft te doen is vrijdag 10 maart in de Centrale Bibliotheek Rotterdam op verdieping 1 te verschijnen. Voor, tijdens én na het event kan je in gesprek met politici. Kom je dus gezellig ons stemrecht vieren en zullen we dan op 15 maart onze stem laten horen? 

Hieroo: Pioniers van de nieuwe generatie

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Ook dit jaar organiseert AIR-Architectuur Instituut Rotterdam een bijzondere filmavond op een unieke locatie in het festivalhart.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Hoe zou Rotterdam er in 2030 uitzien als een Nationaal Park? Tijdens het Stadmakerscongres 2023 werkten initiatiefnemers, stadmakers, ontwerpers en de gemeente Rotterdam gezamenlijk aan deze vraag.

  Venue: Natuurhistorisch Museum Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda