Ga naar de inhoud

Een avond met Lisa Weeda: Dans dans revolutie

Interview door Berrie Vugts. Donderdag 15 februari 20.00 uur in de Senaatszaal op Campus Woudestein.

Op 6 februari verschijnt de nieuwe roman van Lisa Weeda, bekend van haar verpletterende debuut Aleksandra. Maak kennis met een bijzonder en opnieuw uiterst actueel werk, dat ook de planken op zal gaan. 

Het is de nacht waarop de dorpelingen van Utsjelinavka het kwaad, de duivel en het duister uitdrijven. Het is de dag waarop Toni twee kinderlijken ophaalt tijdens haar body drop off-dienst. Het is de ochtend waarop de dode soldaat Danylo wakker wordt gedanst door een Nederlands meisje. 

Het is de tijd waarin we wegkijken. Dit is Dans dans revolutie, een boek waarin Lisa Weeda in vier welhaast magische verhaallijnen het gevecht aangaat met westsplaining, de machteloosheid van de al negen jaar slepende Russisch-Oekraïense oorlog en de arbeidsmigratie in Europa.

De oude tijden hebben ons maar al te vaak verraden, schrijft ze, maar onze dans, als een heel smal steegje waar je zijlings net nog je lichaam doorheen kan proppen om aan de andere kant van iets te geraken, heeft ons altijd op het nippertje gered.

Lisa Weeda is een Nederlands-Oekraïense schrijver, literair programmamaker, scenarist, audiofan en virtualrealityregisseur. Tekst is de basis van haar werk, maar vorm staat vrij. Oekraïne, het moederland van haar grootmoeder, staat vaak centraal. Lisa Weeda is door de Volkskrant uitgeroepen tot het literair talent van 2022. Aleksandra, haar debuutroman, werd genomineerd voor de Boekhandelsprijs en stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2022. De roman verscheen in zes landen, waaronder Duitsland, Polen en Frankrijk.

Meer informatie en aanmelding via www.leeskabinet.nl

Meer informatie over dit evenement

Datum

15 februari 2024 van 20:00 – 22:00

Locatie

Senaatszaal campus Woudestein
Burgemeester Oudlaan 50
Rotterdam

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • On Monday March 11, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes award-winning science journalist Angela Saini in Arminius, on the occasion of her highly acclaimed book ‘The Patriarchs: How Men Came to Rule’.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • On Wednesday 6 March, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes professor Brett Christophers at Independent School for the City, on the occasion of his powerful new book The Price is Wrong: Why Capitalism Won’t Save the Planet.

  Venue: Independent School
  Datum:
 • Bekijk de agenda