Ga naar de inhoud

EUR Sustainability Summit 2024

Wat kunnen universiteiten doen om een rechtvaardige en duurzame samenleving mogelijk te maken?

Meer informatie over dit evenement

Datum

16 mei 2024 t/m 17 mei 2024 van 09:00 – 17:00

Locatie

Erasmus Woudestein Campus
Burgemeester Oudlaan 50 Van der Goot-Gebouw
3062 PA Rotterdam Rotterdam

Het verlangen om een welvarende planeet achter te laten voor toekomstige generaties verenigt ons allemaal, ongeacht ons vakgebied of onderzoeksveld.  Op dit moment schiet de traditionele universitaire opzet echter tekort in het aanpakken van de grote duurzaamheidsuitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Samenwerking en innovatie worden beperkt door disciplinaire grenzen en lineaire kennisoverdracht.

Maar universiteiten hebben het potentieel om de weg te leiden naar duurzaamheid. In heel Nederland beginnen universiteiten en hogescholen duurzaamheid te integreren in hun werkzaamheden, onderzoek en onderwijs. Toch moet er meer worden gedaan. Hoe kunnen we deze inspanningen verder verbeteren en elkaars impact vergroten?

Nu is het tijd voor ons om samen te werken

De EUR Sustainability Summit 2024 nodigt studenten en personeel van de EUR-gemeenschap uit om samen te komen inzichten te delen en gezamenlijke strategieën te bedenken. Ook collega’s en studenten van andere hogeronderwijsinstellingen in heel Nederland zijn meer dan welkom.

Erasmus Universiteit Rotterdam

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • Rouwpatronen, informele vormen en verrassingen uit onverwachte hoeken. Op woensdagavond 5 juni staat in het Journalistiek Eetcafé het afscheid nemen centraal met meesterinterviewer en schrijver Frénk van der Linden. In deze vijfde editie wordt er in het wijkrestaurant de Carnisser Keuken besproken wat ons verbindt en onderscheidt, hoe het verlies van een dierbare ons leven kan beïnvloeden en hoe we dat vormgeven.

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Ook dit jaar organiseert AIR-Architectuur Instituut Rotterdam een bijzondere filmavond op een unieke locatie in het festivalhart.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Bekijk de agenda