Ga naar de inhoud

Free Heri Heri For All

Met Keti Koti herdenken en vieren we jaarlijks op 1 juli de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863. Ter nagedachtenis aan het slavernijverleden en om het verleden te verbinden met het heden kan door het hele land gratis en gezamenlijk het Surinaamse gerecht Heri Heri gegeten worden. 

Meer informatie over dit evenement

Datum

1 juli 2023 van 12:00 – 14:00

Locatie

Bij Kunsthal Rotterdam, Kunstinstituut Melly of bij TENT.

In samenwerking met TENT, Kunstinstituut Melly en Cool aan de Gang nodigt Kunsthal Rotterdam iedereen uit om hieraan deel te nemen en een gratis Heri Heri-maaltijd te komen eten of afhalen. Free Heri Heri For All is een initiatief van KIP Republic en samenwerkende partners.

KOM SAMEN ETEN

Free Heri Heri beoogt hiermee burgers onderling te verenigen en de herdenking inclusief en toegankelijk te maken. Tevens biedt het samen eten kans op dialoog en uitwisseling omtrent de betekenis van de dag en het delen van kennis over de geschiedenis.

SURINAAMS GERECHT

Heri Heri is een Surinaams gerecht dat is ontstaan uit wat er op de plantage overbleef en werd verbouwd en gegeten door de tot slaaf gemaakte mensen. Het gerecht zoals wij dat nu kennen bestaat uit gekookte zoete aardappel, cassave, gele en groene banaan, gezouten vis (bakkeljauw), een ei en garnering.

WAT?

Gratis een Heri Heri-maaltijd afhalen of terplekke opeten.

WAAR?

Bij Kunsthal Rotterdam, Kunstinstituut Melly of bij TENT.

WANNEER?

Zaterdag 1 juli 12.00-14.00 uur.

VOOR WIE?

Iedereen is welkom.

KOSTEN?

De maaltijd is gratis.
Zolang de voorraad strekt. Reserveren is niet nodig.

Kunsthal Rotterdam

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • Rouwpatronen, informele vormen en verrassingen uit onverwachte hoeken. Op woensdagavond 5 juni staat in het Journalistiek Eetcafé het afscheid nemen centraal met meesterinterviewer en schrijver Frénk van der Linden. In deze vijfde editie wordt er in het wijkrestaurant de Carnisser Keuken besproken wat ons verbindt en onderscheidt, hoe het verlies van een dierbare ons leven kan beïnvloeden en hoe we dat vormgeven.

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Ook dit jaar organiseert AIR-Architectuur Instituut Rotterdam een bijzondere filmavond op een unieke locatie in het festivalhart.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Bekijk de agenda