Ga naar de inhoud

Hand in Hand: Erasmus en wat Rotterdammers bindt | Rotterdamlezing 2023

Welke gedeelde waarden binden ons in de huidige tijd van verharding, polarisatie en fragmentatie? Waarom lijkt spreken over waarden soms moeilijk of zelfs pijnlijk? Wat kunnen we leren van Desiderius Erasmus, die ook leefde in een tijd van polarisatie, over hoe wij met elkaar kunnen omgaan?

Meer informatie over dit evenement

Datum

15 mei 2023 van 19:30 – 21:30

Locatie

Debatpodium Arminius
Museumpark 3
Rotterdam

Ronald van Raak, hoogleraar Erasmiaanse waarden, neemt je in de interactieve Rotterdamlezing mee in de dilemma’s van deze tijd en het belang van de discussie over waarden. En jij kunt als publiek óók meepraten!

De Rotterdamlezing is gratis bij te wonen voor alle geïnteresseerden. We vragen je wel vriendelijk om je vooraf aan te melden via onze website. Na afloop van de lezing is er een borrel. De muzikale omlijsting van de Rotterdamlezing en de borrel wordt verzorgd door Rosann Kerckhaert, bekend van The Voice van Vlaanderen, en Niels Geense.

Erasmus Universiteit Rotterdam

Stichting Erasmus Trustfonds

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

  • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

    Venue: Independent School for the City
    Datum:
  • Bekijk de agenda