Ga naar de inhoud

Heilige Huisjes

Rotterdam kent meer dan 150 gebedshuizen. Wat voor functie hebben die gebouwen voor hun omgeving? En hoe ziet de toekomst er voor hen uit? Daarover gaan geestelijk leiders, ambtenaren en specialisten in gesprek tijdens een stadsdebat in Debatpodium Arminius.

Meer informatie over dit evenement

Datum

8 juni 2023 van 15:30 – 00:00

Locatie

Debatpodium Arminius
Museumpark 3
Rotterdam

Wat zijn gebedshuizen eigenlijk? En hoe kan je ze nog meer gebruiken? Onder anderen citypastor Harold Schorren van de Laurenskerk en dorpsdominee Tjaard Barnard van de Arminiuskerk gaan in op het gebruik van hun gebedshuizen door externe niet-religieuze partijen. Waar wringt het en waar vult het elkaar aan?

Journalist Teun van den Ende en bestuurskundige en voorzitter van Stichting Veelkleurige Religies Rotterdam Marianne Vorthoren gaan in op het tekort aan maatschappelijk vastgoed in Rotterdam en wat voor invloed dat heeft op de geloofsgemeenschappen in de stad.

Architect Nima Morkoç en directeur Stadsontwikkeling Hermineke van Bockxmeer gaat in op de toekomst van de Heilige Huisjes in de stad. Wat kan je nog meer met gebedsgebouwen? En wat is de visie van de gemeente?

Wethouder Faouzi Achbar verzorgt het officiële openingsmoment van het festival dat aansluitend plaatsvindt in de stad met dezelfde naam. Tussen het gesprek door krijgen bezoekers al een voorproefje van de geluiden, smaken en activiteiten die in het weekend in de verschillende Rotterdamse gebedshuizen te beleven zijn.

Presentatie: Sanne Poot

Dit is een programma van de Gemeente RotterdamDe Kerkvernieuwers en Debatpodium Arminius. 

Debatpodium Arminius

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda