Ga naar de inhoud

INTERNATIONAL COMMUNITY ARTS FESTIVAL 2023

Zeven dagen kunst van wereldformaat in Rotterdam

Het grootste internationale community arts festival ter wereld is terug. Van 27 maart t/m 2 april 2023 meren theater, dans, muziek, film en beeldende kunst uit alle wind-streken aan in onze havenstad. Op vijf locaties verspreid door Rotterdam zal kunst van wereldformaat te zien zijn. Kaarten kosten per onderdeel slechts 5,- euro.

Deze negende editie van het ICAF staat in het teken van The Sound of Change, het geluid van verandering. We hebben kunstenaars en gezelschappen uit o.a. Colombia, Zuid-Afrika, Singapore, Nieuw-Zeeland en België geselecteerd die hier, met behulp van inclusieve en participatieve kunst, op een betekenisvolle manier aan bijdragen. Ieder op hun eigen continent en binnen hun eigen context. De makers van deze projecten tonen de stad met hun werk hoe ze de afstand tussen mensen en werelden overbruggen. 

Van een Iraans vluchtverhaal verteld in Nederlandse Gebarentaal tot een krachtige Zuid-Afrikaanse voorstelling over seksueel misbruik. En van een voorstelling over polarisatie, gemaakt met de lokale Bosnische gemeenschap in Nederland tot een wonderlijke  dansvoorstelling uit Portugal waarin mensen met andere mogelijkheden onderzoeken waarom we zo in verschillen denken.

PROFESSIONALS PROGRAMMA & STADSPROGRAMMA

Het ICAF, een internationaal sociaal-artistiek kunstnetwerk rondom Community Art, is een initiatief van het Rotterdams Wijktheater. Naast een professionals programma, bieden we ook een Stadsprogramma aan. Daarmee willen we iedereen op toegankelijke wijze kennis laten maken met kunst van wereldformaat. Meer info over het professionals programma: icafrotterdam.com/festival/ | Meer info over het Stadsprogramma: rotterdamswijktheater.nl 

Rotterdams Wijktheater

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda