Ga naar de inhoud

Journalistiek Eetcafé: Wat raakt Frénk van der Linden?

Rouwpatronen, informele vormen en verrassingen uit onverwachte hoeken. Op woensdagavond 5 juni staat in het Journalistiek Eetcafé het afscheid nemen centraal met meesterinterviewer en schrijver Frénk van der Linden. In deze vijfde editie wordt er in het wijkrestaurant de Carnisser Keuken besproken wat ons verbindt en onderscheidt, hoe het verlies van een dierbare ons leven kan beïnvloeden en hoe we dat vormgeven. 

Meer informatie over dit evenement

Datum

5 juni 2024 van 18:30 – 00:00

Locatie

De Carnisser Keuken
Ebenhaezerstraat 42
Rotterdam

In de afgelopen jaren publiceerde Frénk van der Linden samen met Pieter Webeling een van de best gelezen interviewseries in de Volkskrant, over het omgaan met het verlies van een dierbare. Deze indringende portretten zijn gebundeld en verrijkt met een essay over rouw in ‘Hoe besta je na?’ Mike Boddé, Jack de Vries, Astrid Joosten, Hedy d’Ancona, Boris Dittrich, Lavinia Meijer en Victor Löw geven daarin intrigerende terugblikken op hun relatie met een overledene. De portrettenserie is nu gebundeld samen met nieuwe essays over rouwen: ‘Hoe besta je na?’

Luister naar inspirerende verhalen en deel jouw eigen ervaringen, zoals die van Anuschka Coumou, die ondanks alle liefde van de wereld de grip op haar dochter Joska verloor. Hoewel het niet geheel onverwachts was, was de klap desalniettemin groot. Coumou richtte begin 2019 een kamertje met allerlei bezittingen van Joska. Aan de hand van foto’s, kaartjes, dagboeken, verslagen en schoolspullen schreef ze haar boek ‘En mijn leven stond stil’ waarin ze als moeder en schrijfster terugblikt op het leven van Joska. www.enmijnlevenstondstil.nl

Wat raakt?

Het Journalistiek Eetcafé is meer dan alleen een serie bijeenkomsten; het is een platform voor openheid, samenwerking, groei en positieve verandering. We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan onze volgende bijeenkomst en zich te laten inspireren door de kracht van gezamenlijke dialoog en gedeelde ideeën. Elke twee maanden verwelkomen Hulya Aydogan en Harriet Duurvoort, publicist en columnist van De Volkskrant, journalisten, schrijvers, denkers en doeners met de steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SVDJ).

Maaltijd

Hoewel de toegang tot het Journalistiek Eetcafé kosteloos is, nodigen we je uit om te genieten van een heerlijke maaltijd. Kom langs, neem plaats en bestel voor slechts €8 een maaltijd van De Carnisser Keuken. Je zult niet teleurgesteld zijn! Sluit je aan bij ons in Het Journalistiek Eetcafé, in een sfeer van openheid en verbinding waar gesprekken bloeien en samenwerkingen ontluiken! De Carnisser Keuken, gelegen aan de Ebenhaezerstraat 42 te Rotterdam, verwelkomt je graag om 18.30 uur.

Reserveer

Maaltijden kunnen vooraf gereserveerd worden bij Rob of Anuschka via 06 47605363 of [email protected].

En vergeet niet je dansschoenen mee te nemen, want na afloop van de bijeenkomst zal Frénk van der Linden zijn boek ‘Hoe besta je na?’ signeren en een spontane polonaise leiden door de zaal.

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

  • Opening exhibition Spiritual Disobedience #1:
    Al Falak Al Majdoub: On wandering machines and song-maps of (no)return
    [الفلك المجذوب: رسائل في المَكِينَات الهائِمة وخرائط الـاـعودة الناغِمة] by AZ OOR.
    Curated by Yusser al Obaidi and Leana Boven

    Venue: Gemaal op Zuid
    Datum:
  • Energie van Rotterdam organiseert 𝑫𝒆 𝒆𝒏𝒆𝒓𝒈𝒊𝒆 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒅𝒆 𝒕𝒐𝒆𝒌𝒐𝒎𝒔𝒕, een inspirerende én gezellige bijeenkomst voor iedereen die zich graag inzet voor een duurzame en eerlijke toekomst. Dit doen we samen met om | nieuwe energie, Energiecoöperatie Regio Rijnmond (ECRR) en de Rotterdamse energiecoöperaties!  

    Venue: Het Industriegebouw
    Datum:
  • Hard voor kanker is een hard techno evenement dat wij organiseren voor het goede doel: De Roparun.

    Venue: Now & Wow club
    Datum:
  • Bekijk de agenda

Jouw event op Vers Beton?

In de Stadsagenda plaatsen we culturele en maatschappelijke evenementen in Rotterdam.