Ga naar de inhoud

Kom naar Milieudefensie On Tour: Shell in hoger beroep

Wat gebeurt er tijdens de zittingsdagen van het hoger beroep in de historische Klimaatzaak tegen Shell? In een nieuwe editie van Milieudefensie On Tour op vrijdag 12 april krijg je het antwoord op deze én andere vragen.

Meer informatie over dit evenement

Datum

12 april 2024 van 19:30 – 22:00

🔥 Klimaatzaak tegen Shell

Blijft het historische vonnis in de Klimaatzaak van Milieudefensie tegen Shell staan? Dat is de vraag die iedereen zal hebben na de zittingsdagen van het hoger beroep dat Shell aanspande. Sinds de uitspraak, heeft Shell weinig gedaan om zijn klimaatbeleid te verbeteren. Welke argumenten werden er uitgewisseld in de rechtbank? En wat gaat het bedrijf de komende jaren doen?

🎤 Het programma

Op 12 april – de laatste zittingsdag van het hoger beroep – organiseert Milieudefensie de tweede editie van On Tour: hét evenement waarin experts binnen en buiten Milieudefensie actuele campagnes bespreken.

Onder leiding van Milouska Meulens blikken we met onder anderen klimaatjurist Laura Burgers en campaigner Nine de Pater terug op de zittingsdagen, bespreken we Shell’s plannen met Mark van Baal (Follow This) en onderzoeker Vatan Hüzeir (Changerism, Fossielvrij) en analyseren we de impact van de originele zaak met Rebekka de Wit (theatermaker De Zaak Shell). Ook actrice Malou Gorter draagt bij met een performance.

Wil jij weten wat de nieuwste stappen zijn in deze historische Klimaatzaak? Kom dan naar Milieudefensie On Tour: Shell in hoger beroep!

💡 Praktisch

Wanneer: vrijdag 12 april 2024
Hoe laat:
19:30 uur – deuren open
20:00 uur – aanvang programma
21:45 uur – einde programma; start borrel
Waar: Debatpodium Arminius, Rotterdam

Kom naar Milieudefensie On Tour: Shell in hoger beroep

Alle tickets zijn inclusief een gratis drankje. Koop een Basisticket (€5), steun de Klimaatzaak met een Regulier ticket (€10 ) of word supporter (€50) en ontvang naast je toegangskaartje het Climate Justice tour T-shirt.

Over Milieudefensie On Tour

Dit programma is de tweede in een reeks evenementen die Milieudefensie op verschillende plekken in het land organiseert. Ga in gesprek met ons en experts, ontmoet andere veranderaars en pak samen met ons grote vervuilers aan. We kunnen niet wachten! Hou voor toekomstige events onze kanalen in de gaten.

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Ook dit jaar organiseert AIR-Architectuur Instituut Rotterdam een bijzondere filmavond op een unieke locatie in het festivalhart.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Hoe zou Rotterdam er in 2030 uitzien als een Nationaal Park? Tijdens het Stadmakerscongres 2023 werkten initiatiefnemers, stadmakers, ontwerpers en de gemeente Rotterdam gezamenlijk aan deze vraag.

  Venue: Natuurhistorisch Museum Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda