Voor de harddenkende Rotterdammer
unnamed klein hoop ik

Het thema van ‘het lichaam’ is altijd al prominent geweest in artistieke praktijken van kunstenaars. Hun grensverleggend onderzoek, hun drive en instinct dwongen hen ertoe om het taboe op lichamelijkheid te bespreken en te tonen, evenals de vele ongemakkelijke en onuitgesproken zaken die daarover in het verleden vaak over het hoofd werden gezien.

 Naast een 3-daagse expositie, organiseren we dit jaar nog een bijeenkomst met het thema ‘femicide’ op 25 november, de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen.

Tijdens deze bijeenkomst staat de wisselwerking tussen de taal van kunst en de taal van beleid centraal. Tussen de kunstwerken uit de tentoonstelling Counterbodies komen verschillende samenwerkingspartners aan het woord. In aanwezigheid van de kunstenaars ontstaat er een levendige uitwisseling vanuit verschillende invalshoeken. 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting NEON Foundation en IDEM Rotterdam in samenwerking met Dona Daria, Arosa, UN Women, Soroptimisten en Zonta. Door middel van presentaties, reflectie muur en gesprekken staan we samen stil bij dit maatschappelijke probleem.

Project Counterbodies is gesponsord door: Gemeente Rotterdam, Culture Concreet, CBK Rotterdam en Rotterdamse Vrouwenfonds.

Met dank aan partners De Achtertuin en GAEA studio.