Ga naar de inhoud

Lancering van nieuw stripboek ‘ROFFE’

Eind 2022 kwamen 7 schrijvers en 17 tekenaars samen in TENT om in één weekend een stripverhaal te maken over Rotterdam. Het resultaat wordt op zaterdag 20 mei om 15:00 uur feestelijk gepresenteerd. Het boek is deze middag te koop voor slechts €8,-.

Meer informatie over dit evenement

Datum

20 mei 2023 van 15:00 – 17:00

Locatie

TENT
Witte de Withstraat 50
Rotterdam

De groei van Rotterdam valt niet te stoppen. De systeemwereld neemt het gewone leven over en een onstuitbare robotisering maakt dat arbeiders zoals Sjaak tussen de wal en ’t schip raken. Maar mensen zijn geen enen of nullen. Dat vinden ook de 7 schrijvers en 17 tekenaars die de gastvrijheid en de menselijkheid in Roffa hoog in het vaandel hebben. Samen stropen zij hun mouwen op en schieten ze Sjaak te hulp… Een verhaal over Rotterdamse menselijkheid.

Over Graphic Novel Weekend

Het idee is verwant aan 24 hour comic day, waarin kunstenaars wereldwijd zichzelf uitdagen om in 24 uur een stripboek van 24 pagina’s te maken. Graphic Novel Weekend daagt deelnemers uit om in co-creatie in 48 uur een stripboek te produceren. Samenwerken aan één verhaal terwijl de klok tikt, dat is even wennen, maar onder druk wordt alles vloeibaar en prettig surrealistisch!

Dit evenement is gratis bij te wonen. Aanmelden kan via deze link of per e-mail aan [email protected]. Vermeld met hoeveel personen je komt. Voor meer informatie, klik hier.

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Tegenlicht is een reeks informatieve televisieprogramma’s waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Onze eigen hoofdredacteur, Eeva Liukku, is aanwezig als een van de gasten.

  Venue: Centrale Bibliotheek
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda