Ga naar de inhoud

Live podcast over het Rotterdamse slavernijverleden

Op zaterdag 24 juni neemt Vers Beton een podcast op over het Rotterdamse slavernijverleden, met onder anderen de bekende Surinaamse schrijfster Cynthia McLeod. Er is ook ruimte voor publiek. Entree is gratis.

Meer informatie over dit evenement

Datum

24 juni 2023 van 14:30 – 15:30

Locatie

Debatpodium Arminius
Museumpark 3
Rotterdam
beeld: D’Avellonne van Dijk

In 2023 is het honderdvijftig jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft. In aanloop naar de Keti Koti-herdenking op 1 juli publiceert Vers Beton een serie verhalen over het Rotterdamse koloniale geschiedenis en het slavernijverleden van de stad. De auteurs van deze verhalen vertellen over hun onderzoek en hoe ze te werk zijn gegaan. Ze gaan met elkaar in gesprek over wat deze verhalen betekenen voor Rotterdammers vandaag, en hoe deze geschiedenis nog altijd doorwerkt op het heden. Presentator is Zoë Pinto E Neto

Gasten: 

 • Cynthia McLeod – historicus en Surinaamse auteur van historische boeken zoals Hoe duur was de suiker?
 • Loulou Drinkwaard – uitgever bij Wilde Haren en auteur bij Vers Beton 
 • Sharyfah Bhageloe – freelance journalist, schrijft o.a. voor Vers Beton, NOS en de Groene Amsterdammer 

waar Arminius (bovenzaal), Museumpark 3
datum zaterdag 24 juni 
tijd 14:30 – 15:30 

Na afloop is er tijd voor vragen uit het publiek. 

Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de Gemeente Rotterdam

Vers Beton

Online tijdschrift voor de harddenkende Rotterdammer. Vers Beton is een journalistiek platform met een heldere missie: wij streven naar een eigenzinnige en eerlijke stad.

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • Bekijk de agenda