Voor de harddenkende Rotterdammer

Op woensdag 8 maart 2022 is de finale van het MBO Debat 010. Dertig studenten, afgevaardigd van Hout- en Meubileringscollege, Scheepvaart en Transport College, Albeda, Grafisch Lyceum en Zadkine zijn de afgelopen weken klaargestoomd voor het finaledebat. Wie shined het meest en weet hun peers én de jury te overtuigen? Wie wint het MBO Debat 010?

De aanleiding van het debat komt voort uit een motie van de Rotterdamse gemeenteraad, waarin zij het het MBO voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen als (een) focuspunt hebben benoemd. De gemeenteraad wil jongeren meer betrekken bij lokale politiek en de kracht van het MBO en praktijkonderwijs onder de aandacht brengen.

Op verzoek van de gemeenteraad hebben de griffie Rotterdam en Stichting LOKAAL samen met vijf Rotterdamse MBO’s, het MBO Debat 010in het leven geroepen om studenten van de Rotterdamse MBO scholen kennis te laten maken met de lokale politiek en bestuur. En de interesse voor (betrokken) burgerschap verder aan te wakkeren en de ontmoeting met de gemeenteraad te bevorderen.

Voorafgaand aan het debat zijn in januari en februari op de vijf grote mbo-scholen kick-offs gehouden om studenten te enthousiasmeren voor de lessen en deelname aan het debat. Via speciale lessen tijdens lessen Burgerschap of Maatschappijleer werden zij geïnformeerd over burgerschap, politiek en leren zij debatteren. De zes beste debaters per school kregen een masterclass debatteren van een professionele debater.

Tijdens de finale op 8 maart nemen de afgevaardigde studenten het tegen elkaar op en worden beoordeeld door de jury, bestaande uit Tjalling Vonk (gemeenteraadslid), Huri Sahin (directeur LOKAAL) en Isabelle Broeders (raadsgriffier).

Wil je aanwezig zijn bij het debat? Meld je aan via [email protected].