Ga naar de inhoud

Mohamed Rabbae-lezing door Thom de Graaf

Samenlevingen, nationaal en internationaal, lijken de afgelopen jaren steeds meer gepolariseerd. Het wantrouwen tegen ‘de ander’ groeit en daarmee ook het wantrouwen richting de politiek, met als enigszins contradictoir gevolg een groei van antidemocratische groepen.

Meer informatie over dit evenement

Datum

7 maart 2023 van 20:00 – 00:00

Locatie

Debatpodium Arminius
Museumpark 3
Rotterdam

De grote vraag die ons boven het hoofd hangt is: wat is de rol van de rechtsstaat, in deze veranderende tijden? En: wat kunnen we doen om de rechtsstaat te beschermen? Met name tegen de achtergrond van de opkomst van die antidemocratische groepen, groeiend racisme, islamofobie, antisemitisme en haat voor de LHBTQIA+-gemeenschap.

Hierover organiseert Het Landelijk Beraad Marokkanen samen met Debatpodium Arminius en Moslimkrant de allereerste Mohamed Rabbae-lezing die gehouden zal worden door Thom de Graaf, vicepresident van de Raad van State.

Na de lezing volgt een panelgesprek en is er ruimte voor het publiek om te reageren. Het programma wordt gemodereerd door journalist en programmamaker Hasna El Maroudi. Deelnemers aan de discussie zijn onder anderen de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch en Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme Rabin Baldewsingh.

Debatpodium Arminius

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • On Monday March 11, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes award-winning science journalist Angela Saini in Arminius, on the occasion of her highly acclaimed book ‘The Patriarchs: How Men Came to Rule’.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • On Wednesday 6 March, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes professor Brett Christophers at Independent School for the City, on the occasion of his powerful new book The Price is Wrong: Why Capitalism Won’t Save the Planet.

  Venue: Independent School
  Datum:
 • Bekijk de agenda