Ga naar de inhoud

Odes aan strijdbare vrouwen

Hoe zit het met de vrouwenstrijd die nu gevoerd wordt in de wereld? En dichter bij huis? Elk jaar wordt op 8 maart de strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen gevierd tijdens Internationale Vrouwendag.

Meer informatie over dit evenement

Datum

8 maart 2023 van 20:30 – 00:00

Locatie

Debatpodium Arminius
Museumpark 3
Rotterdam

In Debatpodium Arminius deze avond odes aan de strijdbare vrouwen van onze tijd. Wat kunnen we van hen leren?

Journalist en schrijver Brenda Stoter Boscolo brengt een ode aan Jezidi-vrouwen, van slachtofferschap naar activisme.

Kunstenaar Parisa Akbarzadehpoladi brengt een ode aan de vrouwen in Iran. De moed die vrouwen in dat land tonen inspireerde haar tot het maken van kunst.

Artiest en oprichter van creatief impact platform Ellae, Rajae El Mouhandiz brengt een ode aan arbeidersvrouwen uit verschillende culturen in de Nederlandse kunstwereld. 

De meiden van Chicks and the City delen tot slot lessen uit hun manifest over grensoverschrijdend gedrag.

Debatpodium Arminius

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • Op 22 juni 2024 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag. Deze dag is een perfect moment om kennis te maken met architecten, meer te leren over de achtergrond en werkwijze van de verschillende bureaus en elkaar te ontmoeten.

  Venue: bureaus verspreid door Rotterdam
  Datum:
 • Herontdek het Museumpark met een speciale route! Deze leid je via landmerken door het park, langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers.

  Venue: Museumpark Rotterdam
  Datum:
 • Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.

  Venue: Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster
  Datum:
 • Bekijk de agenda