Ga naar de inhoud

Odes aan strijdbare vrouwen

Hoe zit het met de vrouwenstrijd die nu gevoerd wordt in de wereld? En dichter bij huis? Elk jaar wordt op 8 maart de strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen gevierd tijdens Internationale Vrouwendag.

Meer informatie over dit evenement

Datum

8 maart 2023 van 20:30 – 00:00

Locatie

Debatpodium Arminius
Museumpark 3
Rotterdam

In Debatpodium Arminius deze avond odes aan de strijdbare vrouwen van onze tijd. Wat kunnen we van hen leren?

Journalist en schrijver Brenda Stoter Boscolo brengt een ode aan Jezidi-vrouwen, van slachtofferschap naar activisme.

Kunstenaar Parisa Akbarzadehpoladi brengt een ode aan de vrouwen in Iran. De moed die vrouwen in dat land tonen inspireerde haar tot het maken van kunst.

Artiest en oprichter van creatief impact platform Ellae, Rajae El Mouhandiz brengt een ode aan arbeidersvrouwen uit verschillende culturen in de Nederlandse kunstwereld. 

De meiden van Chicks and the City delen tot slot lessen uit hun manifest over grensoverschrijdend gedrag.

Debatpodium Arminius

Gerelateerde inhoud

Meer evenementen

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda