Voor de harddenkende Rotterdammer

Vanja Kaludjercic, prelude op IFFR 2023

Kaludjercic is geboren in Kroatië had sleutelfuncties in de Europese filmindustrie bij onder andere MUBI, CPH:DOX en het IFFR, waar ze de Talks & Masterclasses organiseerde.  Over het IFFR zegt ze: het IFFR geldt als springplank voor jonge en opkomende regisseurs wereldwijd en kijk ik ernaar uit om die reputatie te bestendigen. Het festival weet het publiek en de filmindustrie met elkaar te verbinden en staat erom bekend dat het filmmakers op verschillende manieren steunt. In Off Screen toont ze een persoonlijke selectie uit IFFR 2023 en gaan we in gesprek over haar ervaringen tot nu toe bij het festival.

Nizar El Manouzi, RTM programma IFFR 2023

Nizar El Manouzi, is acteur in Mocro Maffia, presentator van Het Klokhuis en studeert Geneeskunde en Filosofie. Dit jaar is hij een van de drie curatoren van het RTM programma. El Manouzi licht een kleine persoonlijke selectie uit het RTM-programma toe.

Kung Fu Leeuw, Froukje Tan, 2023, fragment

De 14-jarige Jimmy is fanatiek, sterk en een van de beste Kung Fu leerlingen van zijn school. Als de selectie van het nieuwe leeuwendans team wordt samengesteld, ziet Jimmy zijn droom om in de leeuwenkop te dansen uiteenvallen. Zijn Sifu (leermeester) kiest nieuwkomer Li Jié – met zijn indrukwekkende Martial arts sprongen – voor de leeuwenkop en zet Jimmy in de achterkant.
Filmmaker en scenarioschrijver Froukje Tan studeerde aan de WdKa en maakt (animatie) films, tv series en documentaires.

Sneak Preview

Three characters try to articulate who they believe to be…