Ga naar de inhoud

Recht op Rust

Manifestatie

Bij dezen nodigen we je uit voor de actie Recht op Rust, een kunstzinnige manifestatie op het plein voor Rotterdam Centraal in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 oktober.

Meer informatie over dit evenement

Datum

5 oktober 2023 van 18:00 – 09:00

Locatie

Stationsplein

Donderdag 5 oktober vanaf 16.00 uur tot en met vrijdag 6 oktober om 09.00 uur. Daarbij nodigen we Rotterdamse raadsleden en commissieleden met name uit om vrijdagochtend rond de klok van 08.00 uur samen met ons te ontbijten op het Stationsplein, om op dat moment met ons in gesprek te gaan over dakloosheid. 

In deze nacht aan het begin van de herfst vragen we aandacht voor de toenemende dakloosheid in Rotterdam. Steeds meer mensen brengen noodgedwongen de nacht op straat door. De opvang die er is, is niet toereikend en toegankelijk genoeg. Daar moet verandering in komen!

Met een groep kunstenaars bouwen we een tentenkamp en een warme plek waar iedereen welkom is. We laten de stad zien die we wél willen: waarin iedereen tot rust kan komen, er ruimte is om elkaar te ontmoeten en waar we zorg voor elkaar dragen. Ook predikant-directeur van de Pauluskerk Martijn van Leerdam zal hierbij aanwezig zijn. Hij is beschikbaar voor interviews op dat moment.

Wees welkom om mee te doen en te komen overnachten op het Stationsplein. Er zijn veldbedden beschikbaar en je kan ook je eigen pop-up-tentje zonder haringen opzetten. Wees welkom om je stem te laten horen op de zeepkist, wat te eten of te drinken langs te brengen, of er gewoon te zijn.

Deze manifestatie wordt georganiseerd door een collectief van Rotterdamse kunstenaars, het CBK Rotterdam en de Pauluskerk Rotterdam, met hulp van andere Rotterdamse opvangorganisaties. 
Neem bij vragen gerust contact met mij op. Wees welkom op donderdag 5 oktober of vrijdag 6 oktober! 

Gerelateerde inhoud

Jouw event op Vers Beton?

In de Vers Beton Agenda plaatsen we evenementen in Rotterdam die draaien om leren, debat en ontmoeting.